Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne]Aplikacja Zend na serwerze zewnętrzym
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
gagatek
zrobiłem sobie prosta apl w zendzie, chciałem ją dla testów umieścić na serwerze zew. Problem polega na tym że nie do końca wiem w jaki sposób mam ją umieścić na nim, biblioteke zenda wrzuciłem do public_html/Zend/ a cały projekt aplikacji znajduje się w public_html/projekt. I teraz nie wiem w jaki sposób mogę odpalić apke, bo index.php nie znajduje się bezpośrednio w kat public_html, tylko w miejscu w którym zend go generuje czyli w tym wypadku public_html/projekt/public. Prosił bym o pomoc, jak mam zrobić żeby wszystko hulało tak jak powinno.
CuteOne
folder application i library(tam powinieneś umieścić folder Zend) umieść poza public_html(folder wyżej). Plik index.php wrzuć do public_html

Kod
application
library
|-Zend
public_html
|-index.php

w index.php
  1. defined('APPLICATION_PATH') || define('APPLICATION_PATH', realpath(dirname(__FILE__) . '/../application'));
  2. defined('LIBRARY_PATH') || define('LIBRARY_PATH', realpath(dirname(__FILE__) . '/../library'));
  3. defined('APPLICATION_ENV') || define('APPLICATION_ENV', (getenv('APPLICATION_ENV') ? getenv('APPLICATION_ENV') : 'production'));
  4.  
  5. . PATH_SEPARATOR . LIBRARY_PATH
  6. . PATH_SEPARATOR . APPLICATION_PATH
  7. . PATH_SEPARATOR . get_include_path()
  8. );
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.