Posiadam skrypt który tworzy mi odpowiednio dodatkowe pola formularza..
$('#addpyt2').click(function() { $('#elements2 .element3:first').clone().appendTo($('#elements2')); return false; }); $('#deleteodp').live('click', function() { $(this).parent().remove(); return false; }); $('#dodajpytzam').click(function() { $('#elements2 .element2:first, #elements2 .element3:first').clone().appendTo($('#elements2')); return false; }); $('#deletepyt3').live('click', function() { $('#elements2 .element2:last, #elements2 .element3:last').remove(); return false; });
Elementy które są dodawane :
Działa to tak :
Posiadam pola formularza : Pytanie i odpowiedz
Po kliknieciu w przycisk "addpyt" dodaje pole na odpowiedzi do danego pytania czyli:
PYTANIE: cos tam?
odp: 1
odp: 2
odp: /n
I pozniej jeżeli klikne w "dodaj pytanie" dodaje mi pod spodem lolejne pola : pytanie i odpowiedz, i dalej moge dodawać odpowiedzi, to jest na zazasie odpowiedzi w checkboxsach dla tego moge dodawac odpowiedzi ile chce.
I teraz moje pytanie jak zrobic żeby po dodawaniu nowego okna byla informacja ktorę odpowiedzi są do którego pytania czyli np:
pytanie 1: co tam? [id1]
odp: 1 [pyt id=1]
odp: 2 [pyt id=1]
i kolejne dodane pytanie:
pytanie 2: co tam 2? [id2]
odp: 1 [pyt id=2]
odp: 2 [pyt id=2]
Nie wiem czy dobrze to opisałem ale chodzi mi o coś takiego..żeby w konsoli po zbadaniu elementu żebym widział co do czego należy.