Cytat(mis_yogi @ 13.05.2013, 16:04:57 )

a co w przypadku gdy dana osoba zmienia (przykładowo) plik functions.php a druga osoba również nad nim własnie pracuje... jeśi obie wrzucą to ostatnio dodana wersja nie będzie zawierała przedostataniej poprawki. Czy takie sytuacje w przypadku frameworka są normalne czy modularność zapewnia że takie sytuacje się nie pojawią?
@mstraczkowski - a czy symfony jest bardziej user-friendly pod tym względem? To co mnie do zena przekonało to przedewszystkim gotowe przykłady zastosowań i pisania podstawowych stron co zdecydowanie ułatwi grupie ogarnięcie tematu php i frameworka.
Gdy macie możliwość komunikujcie się ze sobą gdy takie zmiany wprowadzacie w globalnych plikach - nic nie zastąpi realnej komunikacji ze sobą.
Dodatkowo chyba każdy system kontroli wersji
posiada narzędzia do rozwiązywania konfliktów.
Pozwoli ci to w przypadku edycji tego samego pliku przez kilka osób zdecydować która wersja pliku jest najlepsza.
Jednak w przypadku programowania modularnego nie wydaje mi się, aby do takich sytuacji mogło dochodzić często.
Powinniście sobie utworzyć strukturę i ew. globalne pliki raz na początku, a potem rozwijać tylko swoje / nowe moduły.
Warto dodać, że gdy będziecie używać GIT to w przypadku gdy tworzycie strukturę katalogową projektu
I zapewne będą tam katalogi domyślnie puste - to umieszczajcie w nich puste pliki o nazwie np:
git-keeperGit ignoruje puste katalogi, a te pliczki pozwolą na zaindexowanie utworzonej struktury katalogowej.
Symfony pod względem dokumentacji moim zdaniem lepiej stoi niż Zend.
Natomiast w moich oczach nie podoba mi się to że Symfony na moim lokalnym serwerze uruchomiło się za pierwszym razem po 6s (pierwsze cachowanie)
Potem było już znacznie lepiej, ale i tak odniosłem wrażenie lekkiego przymulania
Nie dysponuję jednak benchmarkami, aby podeprzeć swoje wrażenie.