Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Przeglądarka nie wysyła formularza
Forum PHP.pl > Forum > PHP
atomas
w mojej malutkiej aplikacji jest problem. mam formularz do przesyłania plików, a w nim oczywiście
  1. <form name="zdjecie" id="zdjecie1" enctype="multipart/form-data" action="addzdj.php">

przeglądarka kieruje do skryptu jak trzeba, ale tablice $_POST i $_FILES są puste, jak zrezygnuje z enctype to tablica $_POST się zapełnia wartościami z formularza, ale plików oczywiście nie wysyła. Pełen kod formularza:

1. <?php
  2. require('session.php');
  3. include('connect.php');
  4. $result=$db->query("select * from kategoria where zdjecia=1");
  5. ?>
  6. <!DOCTYPE html>
  7. <html>
  8. <head>
  9. <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8">
  10. <script type="text/javascript" src="js/jquery.js"></script>
  11. <script type="text/javascript" src="js/ukryj2.js"></script>
  12. <title></title>
  13. </head>
  14. <body>
  15. <form name="zdjecie" id="zdjecie1" enctype="multipart/form-data" action="addzdj.php">
  16. <label for="kategoria_id">Kategoria zawierająca zdjęcia: <select name="kategoria_id">
  17. <?php while($kategoria=$result->fetch_object()):?>
  18. <option value="<?php echo $kategoria->kategoria_id; ?>"><?php echo $kategoria->nazwa; ?></option>
  19. <?php endwhile; ?>
  20. </select></label><br />
  21. <label for="metoda">Chcę przesłać zdjęcia w pliku zip <input type="checkbox" name="metoda" value="upload" id="metoda"/></label><br />
  22. <div id="plik" style="display:none;">
  23. <label for="zip">Plik zip ze zdjęciami (max. 100MB):<input type="file" name="zip" /></label><span id="comKatalog"></span>
  24. </div>
  25. <input type="submit" size="22" value="Załaduj zdjęcia" />
  26. </form>
  27.  
  28.  
  29. </body>
  30. </html>

to samo dzieje się na moim domowym serwerze jak i na zewnętrznym, więc wina leży gdzieś po stronie przeglądarki
Arcioch
Hmm smile.gif a gdzie parametr method="POST"? Tak to inaczej GETem leci smile.gif

1. <form name="zdjecie" id="zdjecie1" method="POST" enctype="multipart/form-data" action="addzdj.php">
atomas
bawiłem się tym parametrem na moim localhoscie, teraz na zewnętrznym serwerze działa, na moim lokalnym dalej nie działa, mimo że mam
  1. method="POST"

nie wiem jaka jest przyczyna bo z innych formularzy wysyła pliki
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.