Napisałem skrytp, który dodaje wpisy do bazy danych. Rekord składa się z id, zmiennej i daty. Chciałbym teraz aby w przypadku wprowadzenia istniejącej zmiennej rekord został zaktualizowany tylko w polu data. Wiem, że służy do tego UPDATE ale nie wiem jak to wprowadzić.
<?php include 'config.php'; db_connect(); check_login(); $user_data = get_user_data(); echo '<form method="post" action="index.php"> <p><input type="text" value="'.$_POST['adres'].'" name="adres"> <p><input type="submit" value="Zgłoś stronę"> </form>'; if(isset($_POST['adres'])) { $_POST['adres'] = clear($_POST['adres']); if(empty($_POST['adres'])) { echo '<p>Musisz podać adres.</p>'; } else { $result = mysql_query("SELECT Count(adres) FROM `strony` WHERE `adres` = '{$_POST['adres']}' AND `data_dodania`+28800>".time()); $row = mysql_fetch_row($result); if($row[0] > 0) { echo '<p>Podany adres istnieje już w naszej bazie danych. <P>Ponownego wpisu możesz dokonać po 8 godzinach od poprzedniego.</p>'; } else { mysql_query("INSERT INTO `strony` (`adres`, `data_dodania`) VALUES ('{$_POST['adres']}', '".time()."')"); echo '<p>Dodano adres do bazy danych</p>'; } } } db_close(); ?>