Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PROBLEM JAK TO ZROBIĆ ...
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania
polo36
Mam problem mam 2 stronki index i index2 w index mam menu tam kilka działów i jak zrobić żeby na drugiej stronie index2 było pokazane to samo menu ? chodzi mi tu zwłasza o aktualki tzn jak dodam do menu w index jakiś dział to żeby i w menu 2 sie automatycznie pokazywał mogą być tez skrypty napisane w javie bardzo prosze o pomoc
KaMeLeOn
Przenieś menu do osobnego pliku i zrób include w indexach...
polo36
Nierozumiem nic co napisałęs sad.gif
Spinty
tzn tabelke czy co tam masz z menu kopiujesz do menu.inc(na przyklad) i w miejscu w index.php gdzie ma byc menu piszesz cos takiego

[php:1:6f3d733d2d]<?php
include "menu.inc";
?>[/php:1:6f3d733d2d]

chyba biggrin.gif
polo36
A jak chce bez kopiowania do coś tam.inc To co mam zrobić i jak questionmark.gif
[/list]
Indian
Jak Ci sie nie podoba funkcja include to pobaw sie ramkami, których mimo wszystko nie polecałbym nawet teściowej. Czy przekopiowanie trzech linijek do edytora to dla Ciebie aż tak dupiasta sprawa?
dragossani
Mała uwaga: zamiast *.inc lepiej *.inc.php (względy bezpieczeństwa).
Spinty
a czemu co to ubezpiecza??
Jabol
bo jeżeli ktoś ci wejdzie na www.ble.ble.pl/include.inc, to serwer najprawdopobniej (default) tego nie zinterpretuje i wyświetli kod!!! a jeśli wejdzie ci na www.ble.ble.pl/include.inc.php, to program i tak zostanie zinterpretowany!!!
Spinty
aha
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.