Tak wygląda mój skrypt na wyświetlanie rekordów:
function lista() { { { echo' <center> <div id="general"> <div id="general_autor"> <div id="float_left"> <table border="0" width="730"><tr><td width="50%"><strong><a href="http://www.youtube.com/'. $wrzucone['autor'] .'">'. $wrzucone['autor'] .'</a></td><td width="50%" align="right">'.$wrzucone['data'].'</strong></td></tr></table> </div> </div> <br /> <strong>'.$wrzucone['tytul'].'</strong><br /> '. $wrzucone['link'] .'<br /><br /> '. $wrzucone['opis'] .'<br /> <strong><font color="yellow">_____________________________________</font></strong><br /> <a href="?like='. $wrzucone['id'] .'">Lubię to!</a> - lubi to '. $wrzucone['like'] .' użytkowników!<br /><br /> </div> </center> '; } } }
a tak skrypt od podstron
function strony() { if($ile_wrzuconych>10) { $ile_ma_byc_stron = $ile_wrzuconych / 10; $liczba=1; while($liczba>$ile_ma_byc_stron) { $liczba++; } } }
Moje pytanie. Załóżmy że mam już na stronę wrzucone 20 filmów. Utworzą się 2 strony. Jak zrobić że gdy kliknę na dwójkę to pokażą mi się rekordy od 11-20, ale wolałbym żeby nie działało to na zasadzie id, tylko coś w stylu mysql_num_rows, żeby samo to policzyło bo czasami będzie trzeba usunąć dany rekord czy coś

Pozdrawiam.