Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: memory_limit się nie słucha
Forum PHP.pl > Forum > PHP
bechem
Witam,
mam dość niecodzienny przypadek. Programowaniem już się trochę zajmuję, więc proszę o wsparcie bardziej zaawansowanych użytkowników forum, bo sam już przekopałem górę materiałów i plików konfiguracyjnych.

Problem tkwi w tym, że shellowy skrypt napisany w PHP wywala się zawsze po 256M zużytej pamięci. Zmieniałem we wszystkich miejscach gdzie się da (php.ini, ini_set). Co ciekawe php -r 'phpinfo();' | grep 'memory_limit' pokazuje taką wartość jaką ustawiłem w php.ini (1024M).

Nie mam bladego pojęcia o co chodzi!!!

Zaznaczam, że nie chodzi mi o optymalizację skryptu, bo raz jest on pisany pod Magento, a to samo z siebie zabiera sporo zasobów. Poza tym import pójdzie raz, więc nie przeszkadza zużycie pamięci.

Będę bardzo wdzięczny za pomoc i chętnie odwdzięczę się pomocą w Magento.

pozdrawiam,
redeemer
Spróbój może tak:
Kod
php -d memory_limit="1024M" skrypt.php
bechem
Dzięki za odpowiedź. Niestety efekt ten sam. Zaczynam podejrzewać mój kod, tylko nie rozumiem, dlaczego akurat na tej ilości pamięci się wywala...
gitbejbe
a restartowałeś serwer po dokonaniu zmian ? jak nie to zrób to ;p sam przez to nie raz się głowiłem dlaczego mi zmiany nie działają...
bechem
Tak, resetowałem (w przypadku ini_set, to nie miało znaczenia).
drPayton
Skoro juz burzę mózgów robimy:

safe_mode off?

suhosin? http://www.hardened-php.net/suhosin/config...in.memory_limit
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.