Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne][CSS][JavaScript] Rozbudoway formularz
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Ciosek
Witam.

Mam do zrobienia dosc rozbudowany/skomplikowany formularz.

Moj problem polega na tym ze musze w nim zastosowac "Conditional logic" ( google podpowiedzial ze tak to sie nazywa )
Do tej pory uzywalem bardzo prostego jQuery

1. onFocus="$('#IdPola').show();"

Z racji ze formularz bedzie mial duzo takich opcji ( przede wszystkim beda one w radio i select ) szukalem jakiegos rozwiazanie ktore ulatwiloby budowe takiego formularza.

Moze jest jakis w 100% darmowy generator ktory ma obsluge conditional logic?
W google znajdowalem tylko platne generatory lub darmowe z wieloma ograniczeniami.

Lub moze jest jakis tutoral gdzie sa podane rozwiazania z wykorzystaniem roznych metod ew. jakis ogolny tutorial na temat conditional logic
Google caly czas niestety odsylal mnie do tych platnych generatorow.

Znam sie na PHP, HTML, CSS - jednak moja wiedza na temat jQuery / Javascript jest na poziomie podstawowym wiec gdyby ktos cos polecal lub podrzucal jakies przykladowe rozwiazania to prosilbym miec to na uwadze.

Dziekuje z gory za wszystkie odpowiedzi
b4rt3kk
Nie do końca rozumiem o co pytasz? Chcesz by jakieś pole stawało się aktywne dopiero po kliknięciu poprzedniego? Jest taki lekki plugin jQuery:

http://www.appelsiini.net/projects/chained
Ciosek
Przykladowy wyglad:

Radio Opcja 1
Opcja 2
Opcja 3

Po wybraniu opcji 1 pojawia sie sekcja 1
Po wybraniu opcji 2 pojawia sie sekcja 1
Po wybraniu opcji 3 pojawia sie sekcja 2

W sekcji 1 i 2 znajduje sie znowu (rozne) przycisk radio i znowu po wybraniu pojawiiaja sie kolejne sekcje.

W ten sposob beda okolo 3 stopnie w dol (zagniezdzenia)

Nie ma nic lepszego niz to co podalem?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.