Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Początki z php i zapominanie.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Outside
Witam, od niedawna uczę się php z ksiazki PHP I MYSQL VADEMECUM PROFESJONALISTY WYDANIE 4 i już jestem na rozdziale 11 łączenie php i mysql, ale jak robiłem np w drugim rozdziale oczytywanie z pliku, zapisywanie itp to jakbym teraz chciał samemu takie coś zrobić to nie dam rady, ponieważ nie pamiętam dokładnie jak.
Jeżeli idę dalej, a nie pamiętam jak coś tam zrobić samemu to powinienem się wrócić do tego rozdziału i przypomniec go sobie czy wrocic tylko wtedy jezeli bede potrzebowal cos takiego zrobić?
!*!
I chcesz żebyśmy Cie nauczyli zapamiętywać to co czytasz? To jest raczej mało realne.
Jak czegoś nie pamiętasz, wpisz konkretną frazę w google lub korzystaj z http://php.net/ to Ci bardziej pomoże niż stare książki.
Outside
Chodzi mi o to, ze jak czegos nie pamietam to mam to sobie od razu przypominac czy tylko jak bede musial to wykorzystac do czegos?
!*!
Nie rozumiem pytania. Jak się czegoś uczysz, to logiczne że to zapamiętujesz, tu nie ma innego wyjścia. W trakcie pisania, przypominasz sobie to czego się nauczyłeś.
Crozin
To całkiem normalne, że po przyswojeniu sporej dawki wiedzy z tematu o którym się wcześniej za wiele nie widziało nie pamięta się szczegółów. Ważniejsze jest byś wiedział co robić i gdzie znaleźć jak to robić (czyt.: jaką frazę wpisać w Google), a nie dokładnie jak to robić.
Staraj się pisać jak najwięcej mały skryptów robiących jakieś niepotrzebne rzeczy wykorzystując nowozdobytą wiedzę, a utrwali Ci się ona.
q3trm
Nie wywieraj na sobie zbyt dużej presji by zapamiętywać wszystko czego się uczysz, bo takie zachowanie spowolni przyswajanie nowej wiedzy. Ucz się tak jak kolega Crozin napisał, a wraz z praktyką i powtarzalnością czynności samo się zapamięta wink.gif .
Turson
Rób na bieżąco skrypty, które pomogą utrwalić ci wiedzę.
fate
dokładnie dosyć już teorii teraz PRAKTYKA i Ci się utrwalą rzeczy których na parwdę potrzebujesz
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.