Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Jak unikać kodu spaghetti - sprawdzone metody
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kiciafu
Witam,

Napisałem prostą aplikacje, która co najważniejsze jako tako działa, bo takie było założenie. Chciałbym następnym razem trochę ambitniej podejść do tematu i nie opierać się tylko jedną zasadą - "oby działało". W mojej radosnej twórczości kod pisany jest strukturalnie ale dodatkowe biblioteki są już obiektowe. Generalnie bałagan ;/ Ma ktoś sprawdzony patent jak z takich wytworów przejść na rzeczy normalniej wyglądające? jak organizować pliki, foldery O frameworkach, wzorcach mvc i innych nie ma mowy nie wiele z tego (na razie smile.gif) rozumiem.
markonix
PSR, grupowanie funkcji, komentarze, odpowiednia tabulacja, folder z zewnętrznymi bibliotekami/funkcjami, może jakiś autoloader.
Ale to wszystko takie pół środki. Ostatecznie i tak jeżeli chcesz właśnie porządek to MVC (kurs typu "moja pierwsza aplikacja w MVC"), a potem zaraz jak napiszesz to i tak stwierdzisz że mimo MVC to średnio to wygląda i zainstalujesz swój pierwszy framework.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.