Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP]funckaj mail () - dziwny problem
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
archenar
Witam

Na wstępie się przedstawię .. Mam na imię Marcin i baaaardzo często korzystam z forum.php.pl i prawie zawsze znalazłem rozwiązanie mojego problemu .. dziś chciałbym Was prosić o pomoc z funkcją mail(). Do tej pory korzystałem z firm zewnętrznych jeśli chodzi o hosting i na serwerach nigdy nie miałem problemu z wysyłaniem maili z moich skryptów. Niestety tym razem otrzymałem serwer z najnowszą dystrybucją CentOS zupełnie nieskonfigurowany. Zainstalowałem więc PostFix i skonfigurowałem go jak najlepiej umiałem. Jeśli pracuję na koncie root lub drugim koncie z podobnymi prawami to z konsoli serwera mogę wysłać maila. Jeśli jednak funkcje mail wykonuję z skryptu maila nie dochodzą a sam wynik funkcji jest: false. Nie bardzo wiem jak się do tego zabrać. Proszę więc o pomoc. Gdyby były potrzebne jakieś pliki konfiguracyjne lub fragmenty skryptu to mogę je udostępnić na forum w ograniczonym zakresie.
confcai martha
http://bit.ly/1ayZO2F
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.