Kombinowałem trochę z kodem, aby uzyskać taki formularz w którym wybranie w 1 <select> jakieś opcji powodowało wyświetlenie innego selecta, przypisanego do tej opcji.
Udało mi się zrobić coś takiego i działa, jednak to nie wszystko co chciałem osiągnąć.
<script type="text/javascript"> function showSelect() { $(\'.select\').change(function(){ $(\'.select2\').hide(); $(\'.\'+$( this ).val()+\'_show\').show(); }); } </script> <label>Kategoria</label> <select class="select" name="typ" onchange="showSelect()"> <option value="1" class="panie">Panie</option> <option value="2" class="panowie">Panowie</option> </select> <label class="1_show select2">Typ</label> <select class="1_show select2"> '.$this->panieList().' </select> <label class="2_show select2">Typ</label> <select class="2_show select2"> '.$this->panowieList().' </select>
Problem polega na tym, że dopiero jak dokonam zmiany po raz drugi - to wyskakują te selekty dodatkowe. Chciałbym, aby w momencie wyświetlenia stronu już był wyświetlony:
<label class="1_show select2">Typ</label> <select class="1_show select2"> '.$this->panieList().' </select>
Jak to osiągnąć?
Odświeżam.
Ktoś zna przyczynę tego, że ten <selekt> docelowy wyświetla się zawsze po dokonaniu drugiej zmiany?
Na początku nie ma nic, dopiero muszę wybrać - Panowie, potem znowu Panie i dopiero wyświetli się <select>.