Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php][mysql] Kopia bazy danych
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
raak07
Cześć
Wykonuję kopię tabeli z bazy danych do pliku tekstowego. W polu tabeli dane są przechowywane w postaci a:2:{i:5413149137134;s:31:"1:chamomile & vit e:1,3:lemon:1";i:5449000000996;s:62:"0:classic:2,1:cherry:2,2:zero:2,3:light:2,4:fanta:2,5:sprite:2";}|dodatkowo jakaś treść
Dane do znaku | to tablica potraktowana funkcją serialize.
Po przeniesieniu danych z pliku tekstowego do tabeli w bazie danych i przy próbie odczytania tych danych, ma błąd Notice: unserialize() [function.unserialize]: Error at offset 21 of 115 bytes in.
Długość wiersza, wielkość wiersza, ilość rekordów tabeli oryginalnej jak i wykonanej kopii są identyczne.
Próbowałem przenosić dane z wykorzystaniem funkcji base64_encode - rezultat jak wyżej.

Pproszę o pomoc.
pozdrawiam
nospor
No skoro do unserialize wrzucasz jeszcze o to: |dodatkowo jakaś treść
to nic dziwnego ze ci wali bledem..... Unserialize moze przyjmowac tylko zserializowany tekst a nie COS JESZCZE.
raak07
hej
dzięki za odpowiedz
dane czytam tak
  1. $uwaga=tu dane jak już pisałem
  2. $uw1=explode('|',stripcslashes($uwaga));
  3. $sm=unserialize($uw1[0]);

tak działa na tabeli oryginalnej, na kopii nie
kopia tabeli wykona za pomocą phpMyAdmnin - efekt taki sam

pozdrawiam
nospor
Raz piszesz o pliku tekstowy z ktorego przeniosles do tabeli, raz piszesz o tabeli i kopii.... to wkoncu jak jest?

Wyswietl sobie te dane to bedziesz wiedzial co z nimi jest nie tak
var_dump($uw1[0]);
to przeciez oczywiste.
raak07
hej
raz jeszcze
tworzę kopię bazy, czyli zawartość tabel bazy danych kopiuję do plików tekstowych
na podstawie tych plików odtwarzam(importuję) zawartość tabel bazy danych - dla bezpieczeństwa tworzę ich kopię np. tabela o nazwie xxx ma odpowiednik xxx_kopia
kłopot jest z danymi które są "serializowane' jak już pisałem w pierwszym poscie
czytając z "oryginału" jest ok z "kopii" błąd
var_dump() pokazuje to samo - string(xxx) - czy czytam z "oryginału" czy z "kopii"
jak już pisałem parametry(długość, wielkość wiersza, ilość rek.) tabel są takie same

dla porównania przy pomocy phpMyAdmin dokonałem(tylko "oryginalnych" tabel) exportu oraz importu bazy danych - wynik: ten sam błąd

pozdrawiam

hej
czy ktoś pomoże?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.