Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS][HTML][PHP]Brakujący plik contact.php w gotowym szablonie
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
potapala
Witajcie,
postanowiłem poprosic Was o pomoc ponieważ sam nie jestem w stanie sobie z nim poradzić.
Posiadam gotowy szablon strony, takiej coming soon page, dla Was raczej nic skomplikowanego. Na stronie mieści się miejsce do wpisania swojego adresu e-mail i obok guzik "Subskrybuj". Kłopot polega na tym że po wpisaniu maila i wciśnięciu owego guzika nic się nie dzieje, brak reakcji. Otworzyłem notatnikiem plik index.html, i owszem widnieją tam zapisy które powinny się wyświetlić po wciśnięciu guzika jak np. Dziękujemy za zostawienie adresu e-mail. itd.
Znalazłem taki zapis: The requested URL /subscribe/contact.php was not found on this server. I sprawdziłem, że w katalogu /subscribe/ rzeczywiście nie ma takiego pliku, co mnie dziwi że szablon jest niepełny, bo poza tym wszystko pięknie chodzi.

Czy wie ktoś może jak stworzyć taki plik i co powinno w nim być aby to działało? Lekko orientuję się w języku HTML, ale nie na tyle żeby wiedzieć jak poradzić sobie z takim problemem.
Owy szablon mogę oczywiście podesłać na maila.

Bardzo dziękuję.
Pozdrawiam
Marek
Turson
To jest gotowy szablon, czyli wypełniony przykładową treścią i przykładowymi linkami, przyciskami etc. Zatem więc przycisk też jest "dla picu" i musisz go zmodyfikować.
Jeśli nie ma pliku dodawania adresu e-mail do subskrypcji, to owy plik należy napisać, a to już php a nie html.

Znajdź odpowiedni kod, poszperaj, poszukaj jak to "ugryźć", bo my tylko możemy nakierować, a nie dać gotowca smile.gif
potapala
Zdaję sobie sprawę, że to pewnie nie jest nic trudnego, z tym że znam tylko podstawowe komendy w języku HTML.

W katalogu /subscribe/ mam dwa pliki:
1) contact_form (w rozszerzeniu .js)
2) jquery.min (.html)

W pliku contact_form jest następujący zapis:

$(document).ready(function(){
$("#ajax-contact-form").submit(function(){

var str = $(this).serialize();

$.ajax({
type: "POST",
url: "subscribe/contact.php",
data: str,
success: function(msg){

$("#note").ajaxComplete(function(event, request, settings){

if(msg == 'OK') // Message Sent? Show the 'Thank You' message and hide the form
{
result = '<div class="notification_ok">Your message has been sent Succesfully. Thank you!!!</div>';
$("#fields").hide();
}
else
{
result = msg;
}

$(this).hide();
$(this).html(result).slideDown("slow");

$(this).html(result);

});

}

});

return false;

});

});

Tylko nie wiem co z tym zrobić.
Natomiast w pliku index.html strony głównej jest m.in. zapis:

<!-- SUBSCRIBE Start
================================================== -->
<div class="count-subscribe">
<div class="container-narrow">
<div class="row-fluid">

<div class="span6">
<div class="com-text">
<h1> Coming Soon </h1>
<p> Our Website Is Almost Ready For You. </p>
</div>
</div>

<div class="span6">
<div class="count-form">

<form id="ajax-contact-form" action="java script:alert('success!');">
<fieldset class="info_fieldset">
<div id="note"></div>
<div id="fields">

<input class="textbox" type="text" name="email" value="" placeholder="Enter Your Email To Subscribe" />

<input type="submit" value="Notify me" />
</div>
</fieldset>
</form>

</div>
</div>
</div>

</div>
</div>

Może to trzeba jakoś połaczyć, coś gdzieś zmodyfikować? Nie wiem jak to się do siebie ma.
Dziękuje
com
Cytat
1) contact_form (w rozszerzeniu .js)
2) jquery.min (.html)

No chyba jednak na odwrót wink.gif

skoro tego pliku nie ma to znaczy że masz niekompletny "gotowiec" i musisz sobie samemu go stworzyć, a to co będzie robił plik contact.php zależy od Ciebie wiec my Ci za bardzo pomóc nie możemy, co najwyżej zlec to komuś i Ci to napisze...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.