Na podstawie tego forum zrobiłem prosty formularz zgłoszeniowy - DZIAŁA!
Wszystko zapisuje się w tabeli "formularz" w polach: imie, temat, lokalizacja, opis, data1.
Tabela ma też pole id auto_increment primary key.
Teraz robię mini panel do odpowiedzi na zgłoszenie.
Ale zanim zrobię formularz z polem "odpowiedź" i zapisem do tej samej tabeli w pole "edycja"
Chcę, aby nad formularzem edycji pojawiła się rozwijana lista z numerami zgłoszeń [id], a następnie po wybraniu zgłoszenia np. nr.2 dane z tabeli formularz z pól: imie, temat, lokalizacja, opis, data1 wyświetliły się w formularzu - takim samym jaki widziała osoba wysyłająca zgłoszenie.
Zrobiłem już wyświetlanie numerów zgłoszeń. Numery zgłoszeń zasysane są z tabeli formularz z pola [id] poprawnie.
Nie wiem teraz jak wyświetlić resztę danych w polach <input> - aby formularz uzupełnił się do podglądu.
Pod nim dopiero wstawię kolejny, z jednym polem dla udzielenia odpowiedzi. Ale mogę mieć problem z dopisaniem odpowiedzi do tego konkretnego numeru zgłoszenia.
Dlatego drugie pytanie: Czy może lepiej zrobić po prostu EDYCJĘ wpisu tabeli i dać tylko możliwość uzupełnienia jednego i tak pustego pola "edycja" w tabeli "formularz", które jest przygotowane dla odpowiedzi.
Myślę że ta opcja jest lepszym rozwiązaniem. Ale wraz pozostaje mi problem z uzupełnieniem formularza danymi z wybranego numeru zgłoszenia.
Myślę że temat nadaje się do tego działu. Trochę moich wypocin działa [logowanie do mini panelu] oraz wysyłanie formularza.
Brakuje mi tylko tego jednego szczegółu aby osiągnąć pełnie funkcjonalności tego małego projektu.
Bardzo proszę o pomoc.
Pozdrawiam.
<form method="POST" action="edycja.php" id="form1"> <table width="500" border="0" align="center" cellpadding="0" cellspacing="0" bgcolor="#CCCCCC"> <tr> <td><table width="600" border="0" align="center" cellpadding="3" cellspacing="1"> <tr bgcolor="#FFFFFF"> <td colspan="2"><font size="2" face="Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif"><b> <tr><td class="nazwa"> Zgłoszenie </td> <td class="select"><select name="wybor"> <?php $query = "SELECT * FROM formularz"; } ?> </b> </font></td> </tr> <tr bgcolor="#FFFFFF"> <td align="right"><font size="2" face="Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif">Imię i nazwisko: </font></td> <td align="left"><font size="2" face="Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif"> <input name="imie" type="text" id="od" value="" readonly="readonly"> <tr bgcolor="#FFFFFF"> <td align="right"><font size="2" face="Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif">Temat:</font></td> <td align="left"><font size="2" face="Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif"> <input name="temat" id="temat" value="" readonly="readonly"> </font></td> </tr> <tr bgcolor="#FFFFFF"> <td align="right"><font size="2" face="Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif">Lokalizacja:<font size="1"><br> </font> </font></td> <td align="left"><font size="2" face="Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif"> <input name="lokalizacja" id="lokalizacja" value="" readonly="readonly"> </font></td> </tr> <tr bgcolor="#FFFFFF"> <td align="right"><font size="2" face="Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif">Dokładny opis problemu: </br> Zapotrzebowanie na:</font></td> <td align="left"><font size="2" face="Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif"> <textarea name="opis" cols="40" rows="6" value="" id="message" readonly="readonly"></textarea> </font></td> </tr> <tr bgcolor="#FFFFFF"> <td align="right"><font size="2" face="Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif">Data wprowadzenia: </font></td> <td align="left"><font size="2" face="Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif"> <input name="data1" type="text" value="" id="data1" readonly="readonly"> </table> </td></tr></table> <p align="center"><b><font size="2" face="Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif"> <br></font> </b> </form>