Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Statu serwera: online, offline nie działa.
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Cwirek1987
Witam mam takie problem a mianowicie znalazłem taki skrypt do sprawdzania czy serwer jest online czy offline i jak miałem serwer
i stronę na komputerze w domu postawiony skrypcik działał, a teraz serwer stoi na komputerze w domu a strona jest na zewnętrznym hoście
i skrypt mi nie działa i nie wiem jak go zmodyfikować aby działał. Port który serwer w domu wykorzystuje czyli 25565 jest odblokowany.

1. <?php
  2. $server_ip = 'ip';
  3. $server_port = 25565;
  4. $fp = @fsockopen($server_ip, $server_port, $errno, $errmsg, 1);
  5. $status = ($fp ? "<span style='color: rgb(0,255,0)'>ONLINE</span>" : "<span style='color: rgb(255,0,0)'>OFFLINE</span>");
  6. print $status;
  7. ?>

cały czas wyświetla mi offline obojętnie czy serwer jest uruchomiony czy wyłączony, szukałem próbowałem z różnymi opcjami np.:

1. <?php
  2. $server_ip = 'ip';
  3. $server_port = 25565;
  4. $fp = fsockopen('udp://'.$server_ip, $server_port, $errno, $errmsg, 1);
  5. $status = ($fp ? "<span style='color: rgb(0,255,0)'>ONLINE</span>" : "<span style='color: rgb(255,0,0)'>OFFLINE</span>");
  6. print $status;
  7. ?>

efekt taki że cały czas pokazuje online obojętnie czy serwer jest uruchomiony czy wyłączony. kolejna próba to:

1. <?php
  2. $server_ip = 'ip';
  3. $server_port = 25565;
  4. $fp = fsockopen('tcp://'.$server_ip, $server_port, $errno, $errmsg, 1);
  6. print $status;
  7. ?>

efekt taki że wyświetla mi błąd:

Warning: fsockopen(): unable to connect to tcp://ip:25565 (Connection timed out) in /home/crafting/public_html/strona/menup.php on line 10

linia 10 to: $fp = fsockopen('tcp://'.$server_ip, $server_port, $errno, $errmsg, 1);
matiit
Ekhem... co to ma być?
IP pasowałoby swoje wkleić, tak?
Cwirek1987
wow nie jestem taki głupi nie podałem go ze względu bezpieczeństwa w tym poście.
może jakby to dotyczyło hasło to też miałbym go podaćquestionmark.gif
matiit
Hehe smile.gif po:
Kod
Warning: fsockopen(): unable to connect to tcp://ip:25565
Tak pomyślałem smile.gif
Masz na serwerze otwarty port do którego się łączysz?
Cwirek1987
  1. <?php
  2. $server_ip = 'ip';
  3. $server_port = 25565;
  4. $fp = fsockopen('tcp://'.$server_ip.':'.$server_port, $errno, $errmsg, 1);
  6. print $status;
  7. ?>

też pokazuje mi się błąd

Fatal error: Only variables can be passed by reference in /home/crafting/public_html/strona/menup.php on line 13

13 $fp = fsockopen('tcp://'.$server_ip.':'.$server_port, $errno, $errmsg, 1);

port mam odblkowany
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.