Poszukuję pomysłu na aplikację do napisania w JavaScript.
Chciałbym stworzyć coś, czym mógłbym się pochwalić w CV, a przy okazji mogłoby się komuś przydać. Może to być jakiś plugin do jQuery, coś automatyzującego pracę, jakiś generator - sam nie wiem. Po prostu coś, co ktoś będzie mógł wykorzystać i będzie na tyle ciekawe, żeby dobrze wyglądało w CV.
Główne założenia projektu:
- przydatny dla innych - chcę go umieścić na GitHubie,
- front-endowy,
- rozwojowy (by można było z czasem dodawać nowe funkcjonalności),
- główna funkcjonalność musi być możliwa do zrealizowania w pojedynkę w ciągu miesiąca-dwóch (robiąc po godzinach)
Chodzi mi tylko o samą ideę. Sposób działania i szczegóły budowy już sobie ogarnę. Szukam tylko czegoś, o co będę mógł się zaczepić. Od kilku tygodni nic nie wymyśliłem, więc postanowiłem zwrócić się o pomoc do społeczności.
Być może ktoś z Was kiedyś potrzebował czegoś, ale nie znalazł w necie odpowiedniego narzędzia, a sam nie miał czasu na kodowanie. A może korzystacie na co dzień z czegoś, co nie do końca Wam odpowiada i uważacie, że można by zrobić lepiej?
Jeśli chodzi o moje doświadczenie, to JS wykorzystuję w codziennej pracy przy tworzeniu stron internetowych dla moich klientów, ale rzadko zdarza się coś ambitniejszego, a chcę pokazać, że i to potrafię. Bodaj najbardziej skomplikowana rzecz jaką zrobiłem do tej pory to ta prosta gierka: http://www.interclick.pl/pixel_z/. Docelowy projekt powinien być nieco bardziej rozbudowany

W projekcie chcę wykorzystywać czysty JS, ewentualnie posiłkować się jQuery, czy Angular.