Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: SSH i FSocketOpen
Forum PHP.pl > Forum > PHP
atay
zamierzam sobie napisać skrypt, coby mi logował się co godzinkę na konto inteligo i wysyłał SMS-a jeśli coś się tam zmieni.
Nie wiem tylko jak połączyć się z serwerem SSH na https://secure.inteligo.com.pl/web

zakladam ze nie moge tak po prostu wyslac socketem formularza POST, dobrze zakładam ? jeśli tak - to co jeszcze muszę zrobić, żeby w efekcie skrypt zalogował się na moje konto i zwrócił mi stronę główną ?
z gory dziekuje za odpowiedzi smile.gif

ponizej czesc skryptu php, z jakiego korzystam do laczenia sie ze zwyklym HTTP. Co zmienic zeby polaczyc sie przez HTTPS ? moze ktos juz to robil i wie smile.gif

1. <?php
  2.  
  3. $naglowki= &#092;"$pg $adres HTTP/1.0
  4. Host: $host
  5. User-Agent: Mozilla/5.(Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.5) Gecko/20031007
  6. Referer: $referer
  7. Cookie: $cookie;
  8. Content-Type: application/x-www-form-urlencoded
  9. Content-Length: &#092;".strlen($data).\"
  10. Connection: closenrn&#092;";
  11.  
  12.  
  13. $fp = fsockopen($host,80);
  14.  
  15. fputs($fp, $naglowki);
  16. fputs($fp, $data);
  17. ?>
thewall
proponuje CURL dla https.
Vengeance
ja proponuje nie robic czegos takiego smile.gif

skrypt ten musialby trzymac jakies twoje hasla ktore moglyby zostac podejrzane przez admina serwera czy byc moze wspolpracownikow lub wlamywaczy w razie czego smile.gif
hawk
Otóż to. Łatwiej się włamać na twój serwer niż na serwer banku. Trzeba mieć naprawdę mocne nerwy...
atay
no ale haslo dla serwera pozwala tylko na obejrzenie konta, moich danych osobowych i dokonanie przelewu na jedną ze zdefiniowanych płatości - do każdego innego potrzebny jest przecież kod z karty.

poza tym moge zalozyc sobie konto, na ktorym nie bede mial prawie nic - i na niego beda mi przelewac pieniadze, ktore od razu trafia na moje glowne konto smile.gif

w kazdym razie chce sprobowac to zrobic, niewazne czy to bezpieczne czy nie smile.gif jak skorzystac z tego CURL-a ?
hawk
Wystarczy że będziesz miał zdefiniowany przelew np. za telefon, a znajdzie się debil, który będzie chciał przelać operatorowi kilka tysięcy.

Tak na marginesie, życie byłoby o wiele prostsze, gdyby można było zassać historię konta w jednym ze standardowych formatów. Wydawałoby się, że mamy XXI wiek, ale prawie żaden z polskich banków tego nie zauważył.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.