sprawdzałem mój wynik przez print_r($wynik);
i kompletnie NIC nie zwraca (tak miało być)
jednak jak mogę sprawdzić czy nie zwraca, wogóle nic (do die())?
$q = $PDO->prepare('SELECT `nick` FROM `users` WHERE `numer` = :c'); $q->bindParam(':c', $toCheck); $toCheck=$row['user']; $q->execute(); $kto = $q->fetchAll(PDO::FETCH_COLUMN, 0); $toCheck=$row['user2']; $q->execute(); $kto2 = $q->fetchAll(PDO::FETCH_COLUMN, 0);
if($stmt->rowCount()>0) { }
<?php $multi = $PDO->query('SELECT CONCAT(LEAST(who.user,who2.user),GREATEST(who.user,who2.user)) AS multi, who.user, who.user2 FROM `users` who JOIN `users` who2 ON who2.user = who.user2 AND who2.user2 = who.user GROUP BY multi'); while($row = $multi->fetch(PDO::FETCH_ASSOC)) { $q = $PDO->prepare('SELECT `nick` FROM `users` WHERE `user` = :c'); $q->bindParam(':c', $toCheck); $toCheck=$row['user']; $q->execute(); $kto = $q->fetchAll(PDO::FETCH_COLUMN, 0); $toCheck=$row['user2']; $q->execute(); $kto2 = $q->fetchAll(PDO::FETCH_COLUMN, 0); } ?>
<?php $db_conn = new PDO('mysql:host=localhost;dbname=recipes', 'użytkownik-php', 'sekret'); // Pobranie jednego przepisu $sql = 'SELECT recipes.name, recipes.description, categories.name as category FROM recipes INNER JOIN categories ON categories.id = recipes.category_id WHERE recipes.chef = :chef AND categories.name = :category_name'; $stmt = $db_conn->prepare($sql); // Związanie wartości chef, chcemy tylko przepisy Sylwii $stmt->bindValue(':chef', 'Sylwia'); $stmt->bindParam(':category_name', $category); // Przystawki $category = 'Przystawka'; $stmt->execute(); $starters = $stmt->fetchAll(); // Deser $category = 'Deser'; $stmt->execute(); $pudding = $stmt->fetchAll(); ?>
<?php $multi = $PDO->query('SELECT CONCAT(LEAST(who.user,who2.user),GREATEST(who.user,who2.user)) AS multi, who.user, who.user2 FROM `users` who JOIN `users` who2 ON who2.user = who.user2 AND who2.user2 = who.user GROUP BY multi'); if ($multi->fetchColumn()) { while($row = $multi->fetch(PDO::FETCH_ASSOC)) { $q = $PDO->prepare('SELECT `nick` FROM `users` WHERE `user` = :c'); $q->bindParam(':c', $toCheck); $toCheck=$row['user']; $q->execute(); $kto = $q->fetchAll(PDO::FETCH_COLUMN, 0); $toCheck=$row['user2']; $q->execute(); $kto2 = $q->fetchAll(PDO::FETCH_COLUMN, 0); } } ?>