Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Określanie lokalizacji i zaznaczanie jej na mapie
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
LubieWino
Interesują mnie takie rzeczy na stronie:

1. Chciałbym aby użytkownicy mogli określać jakoś swoje lokalizacje (Miasto, ulica, numer ulicy) oraz zakres (promień) zainteresowania innymi lokalizacjami (np. 300m)
2. Jeśli lokalizacje innych użytkowników znalazłyby się w zakresie zainteresowania jakiegoś użytkownika (powiedzmy pan Leszek), wtedy Pan Leszek widzi dokładne adresy tych lokalizacji.

Jest to jakoś do zrobienia?

I takie przemyślenia:
Podejrzewam, że najlepiej byłoby aby użytkownik sam wpisywał do formularza dokładny adres, i później ten adres... sam by się wyszukiwał i zaznaczał na mapie (aby móc określić promień 300m) ? albo uzytkownik sam na mapie zaznaczałby dodatkowo tą lokalizacje? Nie wiem..

Czy jest to jakoś do zrobienia? Jeśli tak, to jak to najlepiej zrobić?
johny_s
Zainteresuj sie api z google maps
LubieWino
johny - ja nie umiem programować (nie mówię o mikro-podstawach), więc haslo 'api google maps' niewiele mi mówi. Ale dzięki chociaż za kierunek.
PanKoperek
Nie wiem czy ci pomoze ale dam link znalazlem taki biggrin.gif http://webcache.googleusercontent.com/sear...=clnk&gl=pl
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.