adbi
22.04.2003, 15:52:27
No więc to ja wracam i mam pytanie: Co teraz robić, bo ściągnąłem FoxServ, ale samo zainstalowanie tego mi nie pomogło. Teraz mam nadzieję, że mój wielbiciel (DeyV oczywiście) pomoże mi. Co mam zrobić w ustawieniach tego FoxServ?
adbi
28.04.2003, 17:23:16
A dlaczego nikt mi nic nie pisze? Mam nadzieje, ze to nie za sprawa itsme, bo bym sie juz chyba wkurzyl... na wszelki wypadek przepraszam juz itsme. DeyV, a ty mi nie pomozesz?
scanner
28.04.2003, 17:34:06
1. w ustawieniach nic
2. nalezy przeczytac dokumentację
3. uruchomic proxes Apache (jest skonfigurowany)
4. uruchomic proces MySQL
jelsi pracujesz naWindowsie innym niz 95/98/Me to usługi te powinny startowac domyślnie jako Services.
DeyV
28.04.2003, 17:34:41
A czy u Was, w Pikutkowie, nie wiedzą, że by komuś pomóc, trzeba wiedzieć w czym tkwi problem?
A my nie wiemy, czego tym razem nie wiesz...
adbi
28.04.2003, 17:39:39
Bardzo Cię przepraszam DeyV.
Nie obrazaj sie na mnie tylko - to dla mnie tak jakbym dostal nozem w plecy!
No ja poprostu nic nie wiem co mam robic, a problem jest taki jaki byl, czyli Include nie dziala lokalnie!!!
Ja jestem baaardzo poczatkujacy, jesli chodzi o php.
Sory
Pomozecie?
A dokumentacja Foxserva jest chyba angielska...
adbi
28.04.2003, 17:41:24
Jeszcze jedno - mam Windows XP - to znaczy, ze nie mam nic konfigurowac?
itsme
28.04.2003, 17:46:09
plik index.php
[php:1:87d0d473a6]<?php
echo "tescior";
include "test.php";
?>[/php:1:87d0d473a6]
plik test.php
[php:1:87d0d473a6]<?php
echo " include dziala";
?>[/php:1:87d0d473a6]
prosze oba pliki skopiowac do katalogu c:/foxserv/www/ jezeli gdzie indziej trzymasz foxserv to odpowiednio to katalogu www
powiedz jakie sa efekty
DeyV
28.04.2003, 17:47:32
Nożem w plecy? nie bądź aż tak wrażliwy. Co bedzie jak naprawdę okażę się złośliwy?
Więc rób dokładnie to, co napisał Skaner. Uruchom serwer i sprawdź czy działa php. (Zazwyczaj polega to na wybraniu w przegladarce adresu localhost/index.php) Jeśli nie ma takiego pliku, to tworzysz plik index.php,
w którym umieszczasz text [php:1:d2d4936054]<?php
phpinfo();
?>[/php:1:d2d4936054]
Następnie zapisujesz ten plik w folderze htdocs (lub www - nie pamiętam jak się nazywa w Fox'ie) i uruchamiasz w przegladarce...
---------------------------------------------
I znów spóźniłem się z postem
adbi
28.04.2003, 17:59:17
Zrobilem to co radzil itsme i w przegldrace wpisalem
http://localhost/index.php
Jak mam uruchomic tego foxserva? Naciskam na foxserv.exe a poxniej na start foxserv i inne. Wtedy pojawia mi sie na ulamek sekundy takie menu dosowe no i znika. a ja nadal nie wiem co robic.
DeyV, to z tym nozem bylo w przenosni!!
adbi
28.04.2003, 18:03:24
Dokumentacja tez mi sie niechce wlaczyc i nic co ma localshot.
po prostu nie moge wlaczyc serwera
mam ciagle wlaczone WinsMYSQL admin, czy jakos tak.
Co ja biedny mam robic?
-----------------------------------------------------------------------------------
Pisze powiesc - to fajne zajecie. Wy tez powinniscie!!!!!1
itsme
28.04.2003, 18:07:20
1. jezeli masz Apacha uruchomionego to otwiera sie dosowe okienko ktorego nie wolno zamykac
2. jaki FoxServ masz zainstalowany 3.0 1.0

?
3. po wpisaniu
http://localhost/index.php co Ci sie pojawilo
Na poczatlu sory, ze tak puzno pisze.
1. Gdy uruchamiam C:FoxServApachebinApache.exe na ulamek sekundy wyswietla mi sie jakies okno. Przez ulamek sekundy nie bylem w stanie tego przeczytac. Ale zrobilem screena i jest tam napisane:
Cytat
<32548>Tylko jedno uzycie kazdego adresu gniazda <protok~|/adres sieciowy/port> jest normalnie dozwolone. : make_sock: could not bind to adress 0.0.0.0:80. no listening sockets available, shutting down
2. Nazwa pliku instalacyjnego to: "FoxServ-3.0". Nie umiem inaczej sprawdzi wersji.
3. na pocztku pojawialo mi sie ze nie ma takiej strony, a potem nic mi sie nie pojawialo. Co ja biedny mam robic?
4. Czy php tez ma byc wlaczone? I jak to sie wlacza? c:FoxServphpphp.exe ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.