Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: zapamiętanie stanu wyszukiwarki
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
peklo
witam
Mam problem , a co za tym idzie pytanie o zapamiętanie stanu inputów,selectów w wyszukiwarce. Mam to zrobione na sesji i wszystko niby działa ok. Zapamiętuje stan wybranych opcji podczas wyszukiwania danych ale jak wejdę w formularz i wezme powrót w przeglądarce to mam komunikat "Web page has expired".
I teraz chce to zmienić żeby zapamiętywal mi stan w adresie URL ale nie zapamiętuje mi znowu stanu wybranych opcji wyszukiwania.
Wcześniej w skrócie miałem tak:

1. if (!empty($_POST['szukaj']))
  2. {
  3. $_SESSION['form'] = array(
  4. 'nazwa_ogloszenia' => $_POST['nazwa_ogloszenia'],
  5. );
  6. $formData = array(
  7. 'nazwa_ogloszenia' => !isset($_SESSION['form']) ? null : $_SESSION['form']['nazwa_ogloszenia'],
  8.  
  9. );
  10. <form action="" method="post">
  11. <input type='text' name="nazwa_ogloszenia" value="<?php echo $formData['nazwa_ogloszenia'];?>"/>
  12. </form>

zmieniłem na:
  1. if (!empty($_get['szukaj']))
  2. {
  3. $_SESSION['form'] = array(
  4. 'nazwa_ogloszenia' => $_get['nazwa_ogloszenia'],
  5. );
  6. $formData = array(
  7. 'nazwa_ogloszenia' => !isset($_get['form']) ? null : $_get['form']['nazwa_ogloszenia'],
  8.  
  9. );
  10. <form action="" method="get">
  11. <input type='text' name="nazwa_ogloszenia" value="<?php echo $formData['nazwa_ogloszenia'];?>"/>
  12. </form>

i nic. wolałbtym żeby to było na sesjach ale ten komunikat sad.gif
nospor
znajdz 10 roznic
$_GET
$_get
.....
peklo
nie no wszedzie mam z duzych i nic w ogóle nie chce mi nic wyszukiwać
nospor
W kodzie co pokazales jak wol widac, ze wszedzie masz z malych....
peklo
no bo pisałem go dwa razy żeby pokazać różnice
nospor
To jeszcze raz:
pokaz kod jaki masz po zmianie wszystkiego na GET
peklo
a w URL tez sie startuje session_start();

1. session_start();
  2.  
  3. if (!empty($_GET['szukaj']))
  4. {
  5. $_SESSION['form'] = array(
  6. 'nazwa_ogloszenia' => $_GET['nazwa_ogloszenia'],
  7. );
  8. }
  9. $formData = array(
  10. 'nazwa_ogloszenia' => !isset($_GET['form']) ? null : $_GET['form']['nazwa_ogloszenia'],
  11. );
  12.  
  13. if (!empty($formData['nazwa_ogloszenia']))
  14. {
  15. $where[] = "nazwa_ogloszenia LIKE :nazwa_ogloszenia";
  16. $bind[':nazwa_ogloszenia'] = '%' . $formData['nazwa_ogloszenia'] . '%';
  17. }
  18.  
  19. <form action="" method="GET">
  20. <input type='text' name="nazwa_ogloszenia" value="<?php echo $formData['nazwa_ogloszenia'];?>"/>
  21. </form>
nospor
!isset($_GET['form']) ? null : $_GET['form']['nazwa_ogloszenia'],
a od kiedy ni z gruszki ni zpiertruszki wzial ci sie FORM w GET? W POST go nie bylo, ale w GET to nagle stwierdzasz ze juz bedzie....

Dobra, przenosze na przedszkole i moze ktos inny bedzie mial cierpliwosc. Moze trueblue znowu sie pojawi smile.gif

ps: w arcie, ktory rzekomo czytales, pisalem jak sie pamieta stan forma w url
http://nospor.pl/formularz-i-stronicowanie...anie-stanu.html
wszystko tam masz napisane.
peklo
oj jezu przecież pisałem ci wcześniej że pisałem, a teraz przekleiłem z kodu, ja pier..
nospor
Ty sie nie pier..... tylko patrz co piszesz. Podajesz kod, w ktorym nagle z kosmosu ci sie biorą jakies zmienne, to ci mowie ze to zle. Nic dodac nic ujac.
Poza tym jak juz pisalem, wszystko masz opisane w arcie.
nospor
Przeciez wyraznie napisalem....
Cytat
a od kiedy ni z gruszki ni zpiertruszki wzial ci sie FORM w GET? W POST go nie bylo, ale w GET to nagle stwierdzasz ze juz bedzie....

Dobra. spadam. z kazdym tematem coraz bardziej uswiadamiasz mi, czemu mam w tych tematach nie uczestniczyc.
peklo
dobra wiem juz gdzie popełniłem błąd poprostu przeoczyłem. Ale nie można pokazać tylko od razu trzeba się wytrząsać?
nospor
Bo jak ci pokazalem za pierwszym razem, to uwadawales ze nie widzisz, tylko jakies "ja pier" i gadanie bez sensu...
peklo
bo naprawde nie widziałem
nospor
Post, ktorego glowna tresc to:
Cytat

a Ty mi mowisz ze nie widziales.... No dobrze, mozna i tak.
peklo
nie widziałem w tym sensie że nie porównałem twojej treści z moją i tyle w temacie. Dobra moja wina przyznaje
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.