w temacie jestem wczesno początkujący.. Zazwyczaj okno dialogowe 'wyskakuje' po wywołaniu jakiegoś zdarzenia, np. click.
Ja potrzebuje wywołać okno jako potwierdzenie.. np. następuje oddanie użytkownika i potem wyświetlenie informacji.. i to okno chciałem wywołać z innej funkcji, ale coś mi nie wychodzi..
Mam powiedzmy taki kod:
function wywolaj_okno_dialog() { $('#d').dialog({ autoOpen: false, bgiframe: true, modal: true, title: 'tytul', }); $('#d').dialog('open'); } $('#item_signup').on('click', function() { if ($('#id_item').val() == 0) { alert("You have to select a item"); return false; } var tour = $('#id_item').val(); if (typeof item == 'undefined' || item == 0) { alert("You have to select a item"); return false; } $.ajax({ type: 'POST', url: '/subpage/signup_ajax/', data: { item: $('#item').find(':selected').text(), }, success: function(data) { wywolaj_okno_dialog(); //alert("Ok."); }, error: function (request, status, error) { alert(request.responseText); } }); });
To jest jedna z wersji, którą testowałem.. Ogólnie za każdym razem div który miał być wyświetlany w oknie, był wyświelany 'normalnie' na stronie.. Jak widać, zakomentowana jest wersja z funkcją alert, która działa poprawnie z tym ,ze wyswietlana informacja to nie jest alert ;p a informacja.. i do tego chciałbym ją sobie odpowiednio zmodyfikować..
Czekam na jakieś sugestie (najlepiej jakiś prosty, działający 'kodowy' przykład..)
Pozdrawiam!