Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Formularz zamówienia, prosty
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Steelpl
Witam. Mam do Was pytanie, bo chciałbym zrobić prosty formularz zamówienia, ale nie bardzo wiem jak połączyć kilka opcji.

Chciałbym listę produktów rozwijaną, znalazłem kod i zrobiłem, wygląda to tak:

Cytat
<form action="LISTA">
<select name="PRODUKTY">
<option>NO. 55 ANTRACYT + RÓŻOWY BLUZA DAMSKA</option>
<option>NO. 55 ANTRACYT + CZERWONY BLUZA DAMSKA</option>
<option>NO. 55 ANTRACYT + PISTACJA BLUZA DAMSKA</option>
<option>NO. 55 ANTRACYT + ZIELONY BLUZA DAMSKA</option>
<option>NO. 55 ANTRACYT + NIEBIESKI BLUZA DAMSKA</option>
</select>
</form>

Ale teraz do tych produktów chciałbym zrobić połączenie, czyli wybieramy produkt np: "NO. 55 ANTRACYT + RÓŻOWY BLUZA DAMSKA" i w osobnym polu czyta mam cenę tego produktu i jeszcze kolejne pole z rozwijaną listą (ilość) czyli jak wybierzemy np. 2 sztuki to nam pomnoży cenę, wygląda to tak:

Kshyhoo
Witamy na Forum. Zapoznaj się z zasadami, szczególnie z pierwszą linijką mojej sygnatury. Wątek przenoszę.
Turson
http://turson.pl/blog/dynamiczne-zalezne-selecty/
Tam masz przykład jak robi się zależne od siebie selecty przez on change
Steelpl
Tylko z tego co widzę, to łączy się z bazą danych, jestem "zielony" w tych sprawach jeżeli chodzi o php i zbytnio nie wiem jak to u siebie zastosować ;/
Turson
http://jsfiddle.net/csLAk/
Kombinuj. W google znajdziesz mnóstwo przykładów
Steelpl
Działa smile.gif a jak jeszcze zrobić, żeby połączyć cenę i ilość, jak wybiorę szt. 2 to żeby cenę mi pomnożyło i jeszczcze jak bedę miał kilka produktów to osobne pole, które bedzie mi sumowało cenę?
Turson
Cytat
a jak jeszcze zrobić, żeby połączyć cenę i ilość, jak wybiorę szt. 2 to żeby cenę mi pomnożyło

onchange na ilości sztuk i mnożysz cenę przez wartość
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.