mam taki problem mam kod, który powiększa, zmniejsza i przywraca do normalnego rozmiaru czcionke, tylko... no nie działa to jak powinno, mianowicie chodzi o to, że nie zaczyny od rzeczywistego rozmiaru elementów tylko z góry narzuca nie wiem czemu normalną wielkość o rozmiarze 14px
czy jest ktoś w stanie pomóc mi to przerobić tak aby zaczytywało wielkość i dopiero od tej zaczytanej zmianiało rozmiar?
<script type="text/javascript"> jQuery(document).ready(function() { var pow = jQuery('#powiekszanie'); var norm = parseInt(pow.css('font-size')); jQuery('#pow').click(function(){ var fs = parseInt(pow.css('font-size')); if(fs < norm + 2) { pow.css('font-size', (fs+1) + 'px'); pow.find('div, p, span, a, h2').css('font-size', (fs+1) + 'px'); } }); jQuery('#norm').click(function(){ pow.css('font-size', norm + 'px'); pow.find('div, p, span, a, h2').css('font-size', norm + 'px'); }); jQuery('#pom').click(function(){ var fs = parseInt(pow.css('font-size')); if(fs > norm - 2) { pow.css('font-size', (fs-1) + 'px'); pow.find('div, p, span, a, h2').css('font-size', (fs-1) + 'px'); } }); }); </script>