Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JQuery] .ajax po przeładowaniu nie działają funkcje napisane w JQuery
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
KotWButach
Witam
Mam tabelkę którą w całości przeładowuje w zasadzie przeładowywana jest całą sekcjia w której znajduje się tabela oraz jej nazwa i kilka opcji. Te opcjie są obsługiwane przez jquery jednak w momencie kiedy zostanie wywołany ajax i załadują się dane ponownie, javasript nie reaguje. Dodam że piszę z .on()
nospor
To moze pokaz kod. ON() dziala bez problemow, pod warunkiem ze sie go poprawnie uzywa
Sephirus
poczytaj sobie o delegowaniu zdarzeń, delegate w jQuery itp.

Jeśli na początku po załadowaniu używasz .on(...) potem przy przeładowaniu tego nie powtórzysz to niestety ale samo się do elementów wczytanych z AJAX nie przypisze.

Opcję masz dwie:
1. wywoływac przypisywanie eventów po załadowaniu AJAX,
2. użycie delegate (słowo klucz - google więcej Ci powie)
KotWButach
faktycznie źle go używałem nie zauważyłem że w $(TUTAJ).on(...)
TUTAJ - wkładałem element który jest dynamiczny.
Turson
Nie uczysz się na błędach, bo w innym temacie już to przerabialiśmy
KotWButach
Uczę tylko powoli sad.gif. Z JS mam do czynienia tak w sumie od miesiąca więc jeszcze trochę i będę mam nadzieję sam pomagał na forum smile.gif Acz przyjąłem Turson twoją rozmowę dyscyplinarną pozytywnie smile.gif

Przedtem raczej robiłem na czuje dopiero teraz zrozumiałem o co do końca chodzi z tym .on
viking
Napisałem kiedyś chyba dość jasny artykuł o delegacji zdarzeń. Na pewno nie używaj już delegate tak jak sugeruje Sephirus, ani też nie przypisuj jeszcze raz zdarzenia on po użyciu ajax. Musisz znaleźć niezmiennego rodzica i jemu wskazać nasłuchiwanie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.