1) Jak odzyskać pobrane dane z bazy (kod w kontrolerze)? Pobrałem dane z dwóch encji, News i Comments, ale problem polega na tym, że mogę pobrać dane tylko z encji News(przykład pokazany w twigu)
2) Jak mogę sprawdzić jak wygląda obiekt z pobranymi danymi ( zmienna $fetched_news z Kontrolera), żeby zobaczyć strukturę obiektu i to co się pobrało?
Próbowałem print_r($fetched_news) i {{ dump(fetched_news }}, ale przy pierwszy wywala masę kodu na ekran i nie chce przestać, a przy drugim zawiesza sie apka.
3) W encjach News i Comments, jest taka sama kolumna o nazwie 'content'. Jak pobrać dane z tej kolumny? Próbowałem czegoś w stylu
'fetched_news.comments.content' lub 'fetched_news.news.content', ale to nie szło. W kodzie z twig'u wszystko jest pokazane, że mam dostęp do newsów, ale do komentarzy już nie.
Długo z tym walczę, także proszę o pomoc

Z twigu:
{% for news in fetched_news %} <div class="col-md-5"> {{ (news.content|slice(0,600))|raw }} {{ news.ratePlus }} {# CAN'T GET THIS!#} {% else %} {% endfor %}
Z kontrolera:
public function indexAction() { $em = $this->getDoctrine()->getManager(); $query = $em->createQuery("SELECT n, a FROM BlogAdminBundle:News n JOIN n.comments a"); $fetched_news = $query->getResult(); }
Kod z webprofiler'a
SELECT n0_.id AS id0, n0_.content AS content1, n0_.title AS title2, n0_.date_add AS date_add3, n0_.date_active AS date_active4, n0_.settings AS settings5, c1_.id AS id6, c1_.content AS content7, c1_.date_add AS date_add8, c1_.rate_plus AS rate_plus9, c1_.rate_minus AS rate_minus10, n0_.user_id AS user_id11, c1_.user_id AS user_id12, c1_.news_id AS news_id13 FROM News n0_ INNER JOIN Comments c1_ ON n0_.id = c1_.news_id