Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript] Rozdzielanie tekstu na "człony" - Funkcja podobna do: explode z PHP.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Gilu¶
Hej posiadam taki kod:

[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext
  1. $('.sum'+(u)+'').change(function(){
  2. var suma = 'Brak';
  3. $('.sum'+(u)+'').each(function(){
  4. suma = $(this).val();
  5.  
  6. var myarr = suma.split("[.t.]");
  7. var myvar = myarr[1] + ":" + myarr[2];
  8.  
  9.  
  10.  
  11. });
  12. $('#tekst3'+(u)+'').text(suma);
  13. }).change();
[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext

Przykładowy string:

12[.t.]aasasdasdsd

I teraz chcę jedynie widzieć wszystko co jest za: [.t.], czyli w tym przypadku: "aasasdasdsd"

Nie wiem dlaczego mi to nie działa..
Przy okazji dodam, że tworzę sobie dynamiczny formularz.. i nie jest to powód akurat, że przekazuję "suma" dalej, a nie "myvar".. bo wystarczy, że tylko dodam:
"var myarr = suma.split("[.t.]");" to od razu ginie mi ten input..

Może istnieje jaki¶ inny sposób, albo podpowiedzcie co jest Ľle smile.gif

Pozdrawiam i z góry bardzo dziękuje smile.gif
Gilu¶
No nie wiem czy zauważyłe¶, ale ja ten kod wstawiłem oraz nie wiem czy zauważyłe¶, pytam się również dlaczego on mi nie działa..
nospor
Duzo tych "zauwazyles"... Szkoda, ze sam nie raczyles zauwazyc.... w linku co dostales masz czarno na bialym napisane:
Cytat
separator - Optional. Specifies the character, or the regular expression, to use for splitting the string. If omitted, the entire string will be returned (an array with only one item)

I to jest odpowiedz na Twoje pytanie, czemu Ci nie dziala.... Dales zly parametr separacji, to nic dziwnego ze nie dziala

Poza tym, wynikowa tablica zaczyna się od 0 a nie od 1
To jest wersja lo-fi głównej zawarto¶ci. Aby zobaczyć pełn± wersję z większ± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.