Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP]Sortowanie dwóch kolumn bazy danych
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Manius1988
Witam! Posiadam owy kod:

$query = $staty->GetQuery("SELECT * FROM 'StatystykiGraczy' ORDER BY 'Rate' DESC LIMIT $strona, $onPage");

który sortuję mi tablekę z bazy "Rate" a jak dopisać by mi foramtowł z dwóch tabeli, 'Rate' i 'Id' ?
ZaXaZ
Cytat(Manius1988 @ 17.08.2014, 15:02:26 ) *
Witam! Posiadam owy kod:

$query = $staty->GetQuery("SELECT * FROM 'StatystykiGraczy' ORDER BY 'Rate' DESC LIMIT $strona, $onPage");

który sortuję mi tablekę z bazy "Rate" a jak dopisać by mi foramtowł z dwóch tabeli, 'Rate' i 'Id' ?

tak?:
  1. $query = $staty->GetQuery("SELECT * FROM `StatystykiGraczy` ORDER BY `Rate` DESC, `Id` DESC LIMIT $strona, $onPage");
Manius1988
Kurde i nie działa, tam się mylnąłem miało być:
$query = $staty->GetQuery("SELECT * FROM `StatystykiGraczy` ORDER BY `Rate` DESC, `Zabicia` DESC LIMIT $strona, $onPage");

A tu masz demo: http://stats.csone.eu/ggtp/ i Rate=Rate K/D a Zabicia=Zabicia

I zobacz sortuję tylko ostatnią tabelkę a to wcześniej nie...
nospor
Zapytanie masz poprawne. Najpierw sortuje po RATE a gdy RATE są rowne, to bierze pod uwagę ZABICIA.

Jesli ci źle sortuje, to albo masz złe wartosci w RATE, albo nie rozumiesz zapytania i oczekujesz zupelnie czegos innego
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.