Mam taki problem wyczytałem jedynie że droppable nieco gryzie się z .on() i nie wiem co zrobić. Chce przeciągnąć listę i potem do tej listy powkładać inne wiersze. Problem polega na tym że js nie widzi nowo utworzonej treści a nie wiem jak tutaj zastosować on o ile w ogóle się da. Przyznaje dynamiczne treści sprawiają mi trudności.
// Obsługa okna do którego przeciągamy całe li $('.acordeon').find('ul.there ul').droppable({ activeClass: 'ui-state-default', // css jak ma się zaznaczać miejsce gdzie u puścić hoverClass: 'ui-state-hover', // css jak ma się zaznaczać miejsce gdzie u puścić // Obsługa przeniesienia do nowego okna. drop: function(event, ui) { var level = ui.draggable.clone().html(); // pobranie potrzebnych informacji z przeciąganego elementu if (!(level.indexOf('class="title') >= 0)) { $(this).find('.information').remove(); // usuwamy napis przeciagnij tutaj. o class="aqui" $(this).append('<li>' + level + '</li>'); } } });
Czy ktoś mógłby coś doradzić?
Witam
Znalazłem coś takiego ale nie potrafię zrozumieć do końca logiki tego kodu względem moich potrzeb czy ktoś mądrzejszy mógłby mi napisać co się dzieje w tym kodzie?
http://jsfiddle.net/mccannf/28RVN/3/