Czyli stworzyłem sobie kolejną tabelę "Innowacja" o zawartości (ID | id_i | id_u)
Gdzie:
id_i - ID pobierane z tabeli: innowacje_levels.
id_u - ID użytkownika zalogowanego.
I teraz chciałbym wyświetlić z tabeli innowacje_levels wszystkie rekordy spełniające warunki (te podstawowe) oraz jeden główny warunek, czyli czy ta "Innowacja" już nie została uruchomiona, jeśli została, to pomijamy..
Może troszkę chaotycznie piszę, ale jeśli została uruchomiona, to jest dodawany rekord do tabeli "innowacje" z id_i - numerem id innowacji, oraz id_u - numer id usera
SELECT * FROM innowacje_levels WHERE `cena` <= '".$users['money']."' AND `fabryka_lvl` <= '".$users['fabryka']."' AND `symulator_lvl` <= '".$users['symulator']."' AND `ps_lvl` <= '".$users['ps']."' AND `ts_lvl` <= '".$users['ts']."' AND `zaw_lvl` <= '".$users['za']."' AND `pod_lvl` <= '".$users['po']."' AND `dyf_lvl` <= '".$users['dy']."' AND `ham_lvl` <= '".$users['ha']."' AND `skr_lvl` <= '".$users['sb']."' AND `mech_lvl` <= '".$users['mechanik']."' AND `inz_lvl` <= '".$users['inzynierowie']."' AND `sektech_lvl` <= '".$users['sektech']."' AND `sekaero_lvl` <= '".$users['sekae']."' AND `seksil_lvl` <= '".$users['seksil']."' AND `id` != (SELECT `id_i`, `id_u` FROM `innowacje` WHERE `id_u` = '".$users['id']."' LIMIT 1)
Zrobiłem coś takiego no i ten ostatni kod:
AND `id` != (SELECT `id_i`, `id_u` FROM `innowacje` WHERE `id_u` = '".$users['id']."' LIMIT 1)
Niezbyt dobrze śmiga, nawet troszkę rozumiem dlaczego, lecz nie mogę znaleźć rozwiązania, wypadało by dać drugi warunek "id_i", ale nie wiem.., myślałem nawet aby policzyć wyniki z innowacji (SELECT COUNT(*) FROM table) ale nie wiem jak to zbytnio zaczepić do warunku w 1 zapytaniu..
Może macie jakieś rozwiązania ?
Edit:
Puki co mam taki błąd;
Kod
Operand should contain 1 column(s)
Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc