mam formularz którego liczba wierszy jest zmienna, w każdym wierszu mam pobraną z bazy nazwę punktu i obok textbox w którym należy wpisac liczbę lub komentarz. Punktów na raz pobieram wiele i wiele komentarzy naraz chciałbym dodać. Wynikiem działania skryptu powinno być dodanie wszystkich par tms_punkty_id tms_wysylka_ile do tabeli
|id|tms_punkty_id |tms_wysylka_ile|
|1|Punkt|Wartość
Na podstawie googlowania za "dodawaniem wielu rekordów" stworzyłem poniższe dwa pliki,
wysylka.php
echo '<center> <form action="wysylka2.php" method="post">'; echo "<tr> <td>".$r['pole']."</td>"; echo '<td><input type="text" class="textbox" name="wysylka['.$r['tms_punkty_id'].']" value="'.$r['tms_wysylka_ile'].'" ></td></tr>'; } echo '<TR><TD colspan=3><CENTER><input type="submit" value="Zapisz" /></form></CENTER></TD></TR></table>';
wysylka2.php
<?php // Połaczenie z bazą danych require "../connection.php"; connection(); $a = $_POST['wysylka']; foreach ($a as $tms_punkty_id => &$tms_wysylka_ile) { $wynik = mysql_query("INSERT INTO tms_wysylka (tms_punkty_id, tms_wysylka_ile) VALUES ($tms_punkty_id, $tms_wysylka_ile)") } ?>
Wpisując w pierwszego textboxa tekst AA po wysłaniu formularza dostaję komunikat: Błąd zapytania Unknown column 'AA' in 'field list'. Jak to uruchomić ?