Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Dziwna sprawa...
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Wasiquard
Mam bardzo dziwny problem z stroną. Gdy przeglądam ją w Operze, czy Mozilli wszytko jest OK, jednak gdy chcę przeglądać ją w IE dzieje się dziwna rzecz - prawie na każdej stronie trzeba odświerzać stronę, bo zamiast zawartości pojawia się samo tło. Gdy się ją odświeży wszytsko jest ok. Przechodząc na inną podstronę znowu się to powtarza. Podejrzewam, że trochę wini tu mechanizm sesji. Jednak nie mam pojęcia dlaczego. Podejrzewam, też że jest to winą, że strona nie została dodana do Google. Dopiero gdy wpiszę część adresu wyszuka stronę, jednak bez żadnego skrótu zawartości. POMOCY! Adres strony: http://rypka.tp.boo.pl/ i forum tej strony http://rypka.tp.boo.pl/forum/
kszychu
Cytat(Wasiquard @ 2004-11-30 21:27:31)
Podejrzewam, też że jest to winą, że strona nie została dodana do Google.

blink.gif A co ma piernik do wiatraka?
A w ogóle, to rzuciłbyś kawałkiem kodu, opisującym mechanizm sesji. Domyślać się mamy jaki jest tam problem?
Kuziu
U mnie na IE wszystko ładnie działa.
Wasiquard
W forum ładniej to wygląda:

<?
session_start();
$VARS = array_merge($_ENV, $_GET, $_POST); extract($VARS, EXTR_SKIP);
include("connect.php");
if($forum=="logout"){
session_unregister('login');
session_unregister('pass');
$rezultat = "Wylogowałe&para; się";
} else {
$wynik = @mysql_query("SELECT * FROM rypka_forum_user WHERE login='$login' AND haslo=password('$pass') AND ok='1';");
$logowanie = @mysql_fetch_array($wynik);
if(isset($logowanie[login]) && isset($logowanie[haslo])){
session_register('login');
session_register('pass');
}
}
?>

hwao
Aztech
U mnie na IE - bez problemu.
Mam pytanko to ciemniejsze tło (coś ala bordo) jest tak specjalnie przesunięte czy to wina pozycjonowania?
Yarecki
U mnie, jak i u paru innych osób, problem rozwiązało, wysłanie jakiegoś header'a do przeglądarki. Możesz wysłać np. header'a ze stroną kodową.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.