Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Php offline jako aplikacja
Forum PHP.pl > Forum > PHP
piast40
Witam,
Mam nastepujacy problem. Zrobilem serwis www(php i mysql). Chce teraz zrobic z tego aplikacje. Czy istnieje mozliwosc( moze ktos to robil) zainstalowania automatem php, apache, mysql z odpowiednimi konfiguracjami tak aby dzialalo na dowolnej windzie? Jak to zrobic aby nie przepisywac wszystkiego do Javy? Podobno sa jakies kompilatory php ale czy one zapisuja z bibliotekami?
Pozdrawiam
itsme
www.foxserv.net
Grzesiek
FoxServ ma problemy z MySQL pod windowsem, lepszy będzie
http://www.phpgeek.com
scanner
Jakie problemy? ja nie zauwazylem jak dotąd żadnych, a FS mam zainstalowane już ładny kawałek czasu.
Jabol
a może krasnal
Grzesiek
Cytat
Jakie problemy? ja nie zauwazylem jak dotąd żadnych, a FS mam zainstalowane już ładny kawałek czasu.

U mnie FoxServ nie chciał połączyć się z bazą danych pomimo tego, że wszystko było skonfigurowane poprawnie, ten błąd pokazywał się tylko wtedy gdy odwoływałem się do MySQL za pomocą php. Natomiast w php Triad nic nie musiałem zmieniać zaraz po zainstalowaniu mogłem korzystać z baz danych.
scanner
Nie chciał sie połączyć:
a) nie wystartował MySQL?
cool.gif nie pasowało haslo/użytkownik?
KaMeLeOn
Cytat
FoxServ ma problemy z MySQL [...]

A może Foxserv, a może krasnal... angrysmiley.gif
Zainstalujcie i skonfigurujcie sobie wszystko ręcznie,
a będziecie wiedzieli czemu php nie działa, czemu nie łączy
się z bazą itd., itp.

Ps. Sorry, trochę nie na temat... :wink:
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.