Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Kontrolery
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Koldy
Czesc,

Od ostatniej wizyty tutaj, torche sie zmienilo, mianowicie jestem po 2 ksiazkach i calkiem ciekawym kursie video o MVC (JREAM on Youtube - jak ktos chce). No i pierwsze moje pytanie skoro nasz link dziala tak

controller/method/arg/(arg/arg)

co jezeli bedziemy chcieli uzyc tak jakby pod menu, czy powinnismy wczytac kontroller z wnetrza metody kolntrolera rodzica, czy jak? nie bardzo wiem jak to rozwiazac.

Oraz to co mnie gryzie najbardziej to jak zrobic dynamiczne menu oparte na kontrolerach, skoro nie kazda metoda przeciez musi byc w menu

Wskazowki prosze smile.gif
pedro84
Cytat(Koldy @ 8.09.2014, 19:20:06 ) *
co jezeli bedziemy chcieli uzyc tak jakby pod menu, czy powinnismy wczytac kontroller z wnetrza metody kolntrolera rodzica, czy jak? nie bardzo wiem jak to rozwiazac.

Tego nie łapię w ogóle. Jakie podmenu?

Cytat(Koldy @ 8.09.2014, 19:20:06 ) *
Oraz to co mnie gryzie najbardziej to jak zrobic dynamiczne menu oparte na kontrolerach, skoro nie kazda metoda przeciez musi byc w menu

Możesz sobie zaprojektować jakiś MenuBuilder, w którym będziesz budował menu. Za dużo zmiennych, żeby odpowiedzieć konkretnie.
by_ikar
Tobie zapewne chodzi o sytuacje w której chciałbyś użyć kontrolera w widoku. Cóż, sposobów jest kilka, w różnych frameworkach jest to rozwiązane inaczej. W symfony możesz przykładowo bezpośrednio w widoku użyć kontrolera. Możesz również zdefiniować jakiś swój serwis i go użyć na poziomie widoku.
Koldy
Dziekoweczka za zainteresowanie sprawa, ale wszystkie bardziej lub mniej powiazane odpowiedzi znalazlem tutaj:

http://www.sitepoint.com/dynamic-menu-buil...3-menu-manager/

troche to glupie ze nie wpadlem na to ze to moze sie nazywac Menu-Builder.....

pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.