Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wordpress inne tło dla każdej podstrony
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Bart123
Witam wszystkich

Na pierwszy rzut oka może to brzmieć zupełnie niejasno a więc wyjaśniam.

W pliku php chcę stworzyć różne body dla każdej podstrony.

W jaki sposób sprawić by CSS odwoływał się szukając tła do zapisów tego pliku. Czy w ogóle da się to zrobić.

DOKŁADNIEJ:

Mam stronę w wordpressie (szablon twenty twelve) i chciałbym, aby każda podstrona miała inne tło a więc, żeby wygląd body na każdej podstronie zmieniał się.

Pomożecie?smile.gif
pedro84
Najprostsze rozwiązanie: custom field (ewnentualnie ACF). Ewentualnie tworzyć regułę dla klasy, ale możesz się zajechać.
Bart123
http://krogsgard.com/2012/wordpress-body-class-post-meta/

Może komuś się przyda.

Pedro dzięki. Bez Twojej podpowiedzi pewnie długo bym na to nie wpadł.

Można to zrobić w jeszcze prostszy - wręcz dziecinnie prosty sposób - włączamy inspektora w firefox - zaznaczamy myszką body na naszej stronie - sprawdzamy jaka jest klasa naszego body (na poszczególnej podstronie ta klasa będzie inna) - i dla każdej z klas robimy regułkę w CSS. Dziecinada.
pedro84
Cytat(Bart123 @ 16.09.2014, 17:24:35 ) *
Można to zrobić w jeszcze prostszy - wręcz dziecinnie prosty sposób - włączamy inspektora w firefox - zaznaczamy myszką body na naszej stronie - sprawdzamy jaka jest klasa naszego body (na poszczególnej podstronie ta klasa będzie inna) - i dla każdej z klas robimy regułkę w CSS. Dziecinada.

A co ja napisałem w poprzednim poście? wink.gif
Cytat
Ewentualnie tworzyć regułę dla klasy, ale możesz się zajechać.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.