Mam problem. Otóż nie mogę nigdzie znaleźć jak zrobić aby tekst dodawany na obrazek poprzez ImageTTFText był wyśrodkowany tzn dodaje on od go od lewej stronie
Wygląda to tak:

A chciałbym, żeby dodawał się tak:

Pomoże ktoś ?

Mój kod to :
$font_size = 15; $tempValue = ""; //tutaj przechowamy tekst docelowy $sourceText = "".$_GET[tekst].""; $count=1; //licznik potrzebny do łamania wierszy foreach($tempTab as $word){ //dla każdego elementu tablicy (słowa) $tempValue .= $word." "; //dodajemy słowo i spację po nim if(strlen($tempValue)<270){ //jeśli zdanie ma mniej niż 170 znaków //(załóżmy że tyle zmieści się na rysunku) if(strlen($tempValue)>=(40*$count)){ //i jeśli długość zdania jest// wielokrotnością licznika i liczbny 30,//gdzie 30 to liczba znaków w jednej linii na późniejszym rysunku $tempValue .= "\n\r"; //to w tym miejscu łamiemy linię co// spowoduje wyświetlenie się kolejnej linii tekstu w nowym wierszu $count++; //zwiększamy licznik } } } $obrazek = ImageCreateFromJpeg('para.jpg'); //tworzymy obiekt z pliku $cien = ImageColorAllocate($obrazek, 255, 255, 255); //ustawiamy kolor tekstu// na obrazku $fontColor = ImageColorAllocate($obrazek, 0, 0, 0); //ustawiamy kolor tekstu// na obrazku ImageTTFText($obrazek, 30, 0, 82, 82, $fontColor, 'Amplify_PersonalUseOnly.ttf', $tempValue); ImageTTFText($obrazek, 30, 0, 80, 80, $cien, 'Amplify_PersonalUseOnly.ttf', $tempValue); ImageTTFText($obrazek, 42, 0, 200, 460, $cien, 'Amplify_PersonalUseOnly.ttf', "www.TakWiem.pl"); //umieszczamy tekst na odpowiedniej //pozycji (całą składnię polecenia ImageTTFText polecam poczytać na <a href="http://www.php.net" title="www.php.net">www.php.net</a>) imagejpeg($obrazek, 'papier-z-tekstem.jpg', 100); //zapisujemy obrazek do pliku imagedestroy($obrazek); //i usuwamy go z pamięci serwer