Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Znajdź każdy link oprócz linku strony domowej
Forum PHP.pl > Forum > XML, AJAX
Bart123
Mam takie coś w funkcji.

$('a').click(function()

To oczywiście wybiera wszystkie linki na stronie i po kliknięciu wykonuje na nich funkcję. Jak to zrobić, by wyłączyć z wyszukanych linków np. stronę domową? Wiem, że to proste i wykonalne. Szukam odpowiedzi ale wciąż nie znalazłem konkretnej.

Jeszcze jedno, powiązane pytanie. Powiiedzmy, że chcę wykonać funkcję ale tylko dla linków WE WSKAZANYM PRZEZE MNIE DIVIE. Da się to zrobić?

Może Wy pomożecie?
Turson
Kod
$('a').click(function(){
if($(this).attr('href') == 'index.php'){
// wyklucz
return false;
}
});

Kod
$('#mojDiv a').on('AKCJA', function(){
//jakas akcja
});
Bart123
Dzięki wielkie.

To jeszcze jedno - tak z czystej ciekawości. Czy możliwe jest danie takiego rozkazu:

Wykonaj funkcję za każdym razem, kiedy zmieni się adres URL. - czyli nie po kliknięciu, a za każdym razem, kiedy zmieni nam się URL na górze okna. Wydaje mi się, że deklaruje się zmienne w takiej sytuacji i stosuje się instukcję warunkową czyli if. Tylko nie wiem dokładnie jak to pisać w javie.

Bo ta funkcja działa mi tylko w menu w headerze - a na dole mam jeszcze stronicowanie. Jak kliknę na następną stronę to ona się zmienia ale już klasa linku się nie zmienia.

Za podpowiedzi już stawiam plusy smile.gif Dzięki.
Turson
http://stackoverflow.com/questions/6390341...tect-url-change
Szukanie trudna sztuka
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.