Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Licznik BMI - nie działa w FF
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
skymaja
Witam,

Przypadło mi zadanie poprawienia liczników różnych wskaźników masy ciała, które zostały napisane przez inną osobę. Niestety słabo znam javascript, dlatego zwracam się o pomoc. Problem jest taki, że nie działają w FF (w IE, Chromie i Safari działają) i nie wiem co należy w nich zmienić, żeby działały we wszystkich przeglądarkach.

Wklejam kod do jednego z nich. Mam nadzieję, że jak w tym mnie naprowadzicie, to już z pozostałymi sobie poradzę smile.gif

[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext
  1. <script>
  2. function kalkulatorbmi() {
  3. var wzrost = parseInt(document.getElementById('wzrost').value, 10);
  4. var waga = parseInt(document.getElementById('waga').value, 10);
  5. if(isNaN(wzrost)) wzrost = 0;
  6. if(isNaN(waga)) waga = 0;
  7. wzrost = wzrost/100;
  8. var bmi = (waga/wzrost) / wzrost;
  9. bmi=Math.round(bmi*10)/10
  10. document.getElementById('bmi').innerText = bmi;
  11. if( bmi < 18.5){ document.getElementById('wynikbmi').innerText = 'Niedowaga!';}
  12. if( (bmi > 18.6) && (bmi < 24.9) ){ document.getElementById('wynikbmi').innerText = 'Wszystko OK!';}
  13. if( (bmi > 25.0) && (bmi < 29.9) ){ document.getElementById('wynikbmi').innerText = 'Nadwaga!';}
  14. if( (bmi > 30.0) && (bmi < 34.9) ){ document.getElementById('wynikbmi').innerText = 'Otyłość I stopnia!';}
  15. if( (bmi > 35) ){ document.getElementById('wynikbmi').innerText = 'Otyłość kliniczna!';}
  16. }
  17. </script>
[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext

1. <div id="kalkulatorbmi">
  2. <div id="kalkulatorbmi-left">
  3. <input placeholder="Podaj wzrost w cm" type="text" id="wzrost" onkeyup="kalkulatorbmi();"/>
  4. <input placeholder="Podaj wagę w kg" type="text" id="waga" onkeyup="kalkulatorbmi();"/>
  5.  
  6. <div class="wynikbmi">Twoje BMI wynosi:</div> <div id="bmi">0</div> <div id="wynikbmi">Sprawdź!</div>
  7. </div>
  8. </div>
Turson
Przede wszystkim obejrzyj konsolę.
tzm
http://jsfiddle.net/qv0n1k3x/

U mnie wszystko OK! Pozdrawiam

PS. jQuery wymaga.. poza tym śmiga, nie chciało mi się natywnie w js poprawiać.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.