Cytat(arstherapia @ 29.09.2014, 15:02:58 )

Ta, wszystko jest banalne jak się spędzi w czymś parę / naście / dziesiąt godzin...
Ludzie, w ten sposób to ja nigdy nie napiszę tego sklepu dla siebie !
Najpierw miało być statycznie, potem doszły fragmenty php, potem doszła baza danych, potem wiele tablic i joiny...
Jak się będę więcej uczył niż pisał, to może i powstanie ten sklep obiektowo napisany i w jakimś wypasionym framework'u,
ale w 2064 roku, ja będę miał siwą brodę do pasa, a komputery zmienią się 127 razy...
Serio, gdzie jest granica między uczeniem się, a pisaniem, tak jak się umie? Wiem, wiem, sam pytałem o krzywą uczenia się,
teraz pytam gdzie jest ten króliczek...
Ale te przestrzenie to na prawdę banalna sprawa.. Jest to nic innego jak swego rodzaju grupa. W grupie możesz umieścić albo obiekty, albo inne grupy które mają obiekty. Z tym że musisz pamiętać, że aby mieć dostęp do danej grupy, musisz wcześniej wpisać magiczne
use GRUPA/KLASA i gotowe. To jest ta sama zasada co z folderami na komputerze. Możesz mieć folder w folderze, i tak w sumie możesz zagnieździć foldery ile chcesz. A w poszczególnych folderach możesz trzymać pliki. Gdzie pliki to nic innego jak twoje klasy/funkcje. I tak masz przestrzeń (folder) którą musisz poprzedzić nazwę swojej klasy/funkcji aby "ścieżka" do tej klasy/funkcji była odpowiednio rozumiana przez "system". Bo o ile w jednym folderze nie możesz mieć dwa razy pliku o tej samej nazwie, to w innym folderze (przestrzeni) możesz już przecież mieć. I tak samo to działa w php, czy innych językach. Po prostu zamiast odwołać się do samego pliku (klasy/funkcję), bo przecież plików o takiej samej nazwie może być wiele; a system niby skąd ma wiedzieć o który dokładnie plik (klasę/funkcję) chodzi, więc musisz podać pełną ścieżkę.
I jeżeli teraz to zrozumiałeś, zadaj sam sobie pytanie, co jest trudnego w zrozumieniu tego, że tak wiele osób demonizuje przestrzenie do tego stopnia, że pewnie musisz być po kilku fakultetach żeby to skumać. Co mam nadziej dość jasno zobrazowałem moim przykładem..