Mam taki problem:
Zrobiłem wyszukiwarke z bazy danych mysql. Wyszukuje mi pewną fraze ale jest tego bardzo dużo. W jaki sposób moze to podzielić na strony ?
<?php $max = 25; // Maksymalna liczba wyników na stronie if($_GET['page'] == 0 || $_GET['page'] == 1) { $start = 0; $next_page = 2; $this_page = 1; } else { $this_page = $_GET['page']; $page = $_GET['page']; $page--; $start = $page*$max; $back_page = $_GET['page']; $back_page--; $next_page = $_GET['page']; $next_page++; } // Do zmiennej $all pobieramy liczbę wszystkich wyników wyszukiwania $start_text = ($_GET['page'] == 0 || $_GET['page'] == 1) ? '| ' : '<a href=\"'.$_SERVER['PHP_SELF'].'?page='.$back_page.'\">poprzednia</a> | '; $center_text = '<b>'.$this_page.'</b> z '.$pages; $end_text = ($_GET['page'] == $pages) ? ' |' : ' | <a href=\"'.$_SERVER['PHP_SELF'].'?page='.$next_page.'\">następna</a>'; $stopka = $start_text.$center_text.$end_text; // Zapytanie powinno wyglądać mniej więcej tak (chodzi o LIMIT): $query = \"SELECT * FROM wyniki LIMIT \".$start.\", \".$max; // Zmienna $stopka wyświetlamy na dole wyników... tam będą odnośniki do reszty wyn ków ?>