Cytat(jacobson @ 13.10.2014, 21:19:14 )

Jeżeli chodzi o pierwszy podpunkt to żeby nie korzystać z zewnętrznych pluginow możesz stworzyć sobie plik template.php w którym zakodujesz sobie header i footer a jako content możesz dać echo $this->load->view($content) i zmienną content przesyłać w metodzie kontrolera czyli
$data['content'] = 'mainPage';
$this->load->view('template', $data);
Możesz również żeby nie powtarzać $this->load->view wszędzie zastosować metodę, która będzie wykonywana zawsze po wykonaniu metody kontrolera w kórej umieścisz ładowanie widoku.
Ten sposób poskutkował, chociaż bawienie się modelem mvc nie przychodzi mi jeszcze łatwo i pewnie dużo czasu upłynie, zanim zacznę się swobodnie w tym poruszać. W tym przykładzie łądujesz drugi widok. Co zrobić, jeśli tworzę skrypt php?
Cytat(tzm @ 13.10.2014, 22:31:38 )

2) jesli chodzi o jedna strone dla wszystkich bledow... to generalnie jak znasz jquery zachecal bym doinstalowac do wyzej wymienionej paczki angularjs i poczytac troszke o ajaxie / single app page wtedy w ogole nic nie przeladowujesz, caly widok ladujesz raz i tylko routery podmieniasz i data bindings ajaxem.
JQuery zacząłem się uczyć, ale wyjechałem do pracy za granicę, więc musiałem przerwać naukę. Po powrocie zająłem się nauką CI, ale JQuery też chcę się nauczyć. Moja wiedza na dzień dzisiejszy jest skromna, ale mógłbym stworzyć plik widoku z ukrytymi elementami i włączać widoczność wyłącznie w przypadku wystąpienia danego błędu.
Pliki, takie jak - style CSS, js, biblioteka JQuery powinna być umieszczona w pliku z widokami i normalnie załadowana?
Nie sprawdziłem jeszcze wszystkich rzeczy o których mi napisaliście, ponieważ byłem cały dzień na uczelni. Zajmę się tym jutro.