Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP] Wyświetlanie nazwy tabel
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Largo1234
Problem chyba rozwiązany
Zamiast:
  1. $sql="select TABLE_NAME from information_schema.TABLES WHERE table_schema = '$db_name' ORDER BY table_name DESC";

działa:
  1. $sql="SHOW TABLES FROM $db_name";

Ale teraz nie mam tego sortowania które miałem wcześniej...więc liczę na pomoc
-------------------------------------------------------------------------------------

Witam, chce wyświetlić nazwy tabel z bazy danych, na localhoście działa wszystko ładnie ale gdy wrzuciłem stronę na testowy hosting cba.pl, niestety nie działa ten sposób thumbsdownsmileyanim.gif (w zmiennej $db_name są na pewno prawidłowe dane)
  1. $sql="select TABLE_NAME from information_schema.TABLES WHERE table_schema = '$db_name' ORDER BY table_name DESC";

Dlaczego? Jest jakis inny sposób na wyciągnięcie nazwy tabel? Czy tak będzie na każdym hostingu?

Może to pomoże: $result=mysql_query($sql); zwraca liczbę 1 na cba.pl a na localhoscie tekst Resource id #7.

cały kod:
  2. $result=mysql_query($sql);
  3. if ( isset ($rok) ) {
  4. echo"<select name='rok'><option disabled>Rok</option>";
  5. echo"<option selected>$rok</option>";} else {
  6. echo"<select name='rok'><option selected disabled>Rok</option>";
  7. }
  8.  
  9. while ($row=mysql_fetch_array($result)){
  10. if ($row[0] == $rok)
  11. {
  12. continue;
  13. }
  14. echo"<option value=$row[0]>$row[0]</option>";
  15. }
  16.  
  17. echo "</select>";
Pyton_000
możesz nie mieć dostępu do tabeli information_schema
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.