Revers
27.11.2014, 11:14:43
Witam.
Początkujący nie jestem, ale zawsze mam dylemat jak rozwiązać kwestie z nazewnictwem parametrów metody, ktore są referencyjne. Tak by inny programista nie miał z tym problemów.
Spotkałem się z różnymi przypadkami, niektórzy dopisują 'ref' przed nazwa zmeinnej. Ja dotychczas używąłem tylko i wyłącznie opisu w dokumentacji metody.
Jestem jednak ciekaw czy jest jakiś ogólny standard, jak wy to rozwiązujecie i czy w ogóle się nad tym zastanawiacie.
Pyton_000
27.11.2014, 11:26:27
Jak kto woli, uważam że w dok. starczy, i dobra nazwa zmiennej
Revers
28.11.2014, 10:04:57
A co rozumiesz przez dobra nazwa zmiennej ? Czy w nazwie zmiennej należy w takiej sytuacji zawierać informację że jest referencyjna ?
Cytat(Revers @ 28.11.2014, 10:04:57 )

Czy w nazwie zmiennej należy w takiej sytuacji zawierać informację że jest referencyjna ?
Nie, od tego jest dokumentacja. Tak samo jak w nazwie metody nie używasz "_" na początku, aby pokazać że jest prywatna.
Revers
1.12.2014, 12:16:05
Dzięki, bo juz myślałem, że może robię źle, że używam tylko samej dokumentacji, bo niestety są ludzie, ktorzy albo nie umieją jej czytać albo nie czytają.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.