Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zapisywanie wyników z gry
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
trollman
Witam,
Mam małą gre napisaną w js i nie wiem za bardzo jak zapisywać końcowe wyniki z gry ... chyba nie opłaca sie za bardzo stawiac mysql i php dla przechowywania tylko np 10 najlepszych wyników. Plik txt jest do tego odpowiedni czy coś iinego polecacie?
tzm
Zależy czy to single player czy multi... za mało info. cache bym użył dla multi a na single localstorage
trollman
Tylko single player
No własnie przeglądam dalej i Sqlite tu sie nadaje? Bo widzę że współpracuje z javasciptem ale czy on tworzy jakiś plik .sql na serwerze czy jak działa?
tzm
Teoretycznie SQLite w JS istnieje... ale z tego co widze to jest tylko implementacja pod nodejs ktora Cie zwyczajnie zezre jesli nie znasz JS, a tak mniemam skoro zadajesz tak podstawowe pytania. Moja sugestia zatem brzmi... postaw na localStorage , spelni Twoje wymagania dla 95% uzytkownikow. Chyba ze ich autoryzujesz jakos na stronie gdzie ta gra jest/ma byc to i tak korzystasz pewnie z bazy danych.. wiec co za problem?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.