Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript][MySQL][PHP] Pobranie zmiennej z mysql przez php do js
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Enikc
  1. <script>
  2. function rb(x){
  3. x.wynik.value=(x.cena.value||0)*(+x.waga.value||1)+2.18
  4. }
  5. </script>
  6.  
  7.  
  8. if(!empty($cena) {
  9. echo "Cena: <form><input value=".$cena." type=text name=cena onkeyup=rb(this.form)> * Waga: <input value=0 text name=waga onkeyup=rb(this.form)> = <input type=text name=wynik></form> zł";
  10. }
  11.  

Cześć, mam taki temat że chciałbym wyciągnąć zmienną z php do JS. Wyciagne ją sobie z mysql i co dalej?

Chcialbym zamienic 2.18 na np. $costam. Wiem mam cene wyrzucona do input i moglbym zrobic analogicznie ale potem bede musial to ukryc zeby nie wyswietlal tylko byl w kodzie.
Mam jeszcze prośbe jak dodac toFixed(2)); do tego JS zeby mi zaokraglal do 2 miejsc po przecinku? Dzieki wielkie za pomoc
nospor
  1. <script>
  2.  
  3. function rb(x){
  4. x.wynik.value=(x.cena.value||0)*(+x.waga.value||1)+<?php echo $wartosc_pobrana_z_bazy; ?>
  5. }
  6.  
  7. </script>
Enikc
hehe, okej smile.gif to teraz tylko JS w skrypcie jak uciac wyniki do 2 miejsc po przecinku no i jak połączyć

Waga: <input value=0 text name=waga onkeyup=mb(this.form)>
Waga <input value=0 text name=waga onkeyup=this.value=this.value.replace(/\D/g,'')>

Żeby mi czytał z forma i zamieniał na cyfry?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.