Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Pomoc w rozkminieniu kodu.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kalibovers
Chodzi o to, że wiem do czego od służy ale nie wiem do czego słuzy opcja "ECHO <<<KOD ....... KOD" ponieważ jej nigdy nie u,żywałem a nigdzie na necie nie pisze. PRóbowałem ją usunąć ale wtedy kod nie działa.
  1. <?php
  2. function walidacja_email($email) {
  3. if (!eregi("^[_a-z0-9-]+(\.[_a-z0-9-]+)*@[a-z0-9-]+(\.[a-z0-9-]+)*(\.[a-z]{2,4})$", $email))
  4. {
  5. echo "Wprowadzony adres email jest niepoprawny";
  6. } else echo "Wprowadziles poprawny adres email";
  7. }
  8.  
  9. $email = $_POST ["email"];
  10.  
  11. echo <<<KOD
  12. <form name="formularz" action="index.php" method="post">
  13.   <input type"text" name="email" value="$email" />
  14.   <input type="submit" value="Wyslij" />
  15. </form>
  16. KOD;
  17. if ($email) walidacja_email($email);
  18. ?>
nospor
Cytat
a nigdzie na necie nie pisze

Tak, tak.... nigdzie w necie nie ma... nawet w manualu.... Daruj sobie prosze na przyszlosc takie kłamstewka, bo zdaniem tym sugerujesz, ze przejrzałeś cały net :/

http://php.net/manual/en/language.types.st....syntax.heredoc
kalibovers
wpisałem część kodu w internety i nie mogło znaleźć także stwierdziłem, że w moich internetach tego nie ma smile.gif
nospor
Także juz wiesz, że Twoje stwierdzenia mogą być mylne. Nie pisz wiec nastepnym razem, ze czegos nie ma, jak nie sprawdziles wszedzie tongue.gif
No i też pamietaj, że w necie nie pojawia się dokładnie kod, jaki akurat ty masz.
kalibovers
No rozumiem to przyblizy mi ktoś działanie tego bądź poratuje linkiem?
oraz czy da sie go jakoś zastąpic jakims innym tekstem bądź funckją zamiast <<<KOD
nospor
Poratuje linkiem? Kurcze, przeciez dostales link ode mnie do manuala, ktory to wyjasnia. Ktory to tez pokazuje, jakie sa inne tego zamienniki... No bez przesady
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.