Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][JavaScript][PHP]Potwierdzenie modal box przed usunięciem danych z bazy
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
mirobor
Korzystam z boostrap 3 i mam taki o to problem. Przy pomocy pętli wyświetlam dane z bazy. Każdy wiersz/rekord można usunąć klikając w ikonę. Klik w ikonę wywołuje modal window i po akceptacji rekord zostaje usunięty.
  1. while($r = mysql_fetch_assoc($wynik))
  2. {
  3. echo $r['catid'].'-'.$r['catname'];
  4. echo '<a data-href="list_cat.php?id='.$r['catid'].'&action=del" data-toggle="modal" data-target="#confirm-delete" href="#" >delete</a>';
  5. }

Kod dla modal window to:
  1. <div class="modal fade" id="confirm-delete" tabindex="-1" role="dialog" aria-labelledby="myModalLabel" aria-hidden="true">
  2. <div class="modal-dialog">
  3. <div class="modal-footer">
  4. <button type="button" class="btn btn-default" data-dismiss="modal">Nie</button>
  5. <a href="list_cat.php?id=<?php echo $r['catid'].'&action=del'?>" class="btn btn-danger danger">Potwierdzam, usuń kategorię</a>
  6. </div>
  7. </div>
  8. </div>

W drugim kodzie specjalnie użyłem elementu tablicy $r[catid], który przyjmuje ostatnią wartość. Więc każdy klik będzie usuwał ostatni rekord. Kombinuję jak to zmodyfikować, aby w miejscu tej zmiennej widniał właściwy catid wiersza, tak aby po zatwierdzeniu modala usuwał odpowiedni rekord z bazy.
szymon202
Ja dopiero zaczynam i mogę nie mieć racji.
  1. <div class="modal fade" id="confirm-delete" tabindex="-1" role="dialog" aria-labelledby="myModalLabel" aria-hidden="true">
  2. <div class="modal-dialog">
  3. <div class="modal-footer">
  4. <button type="button" class="btn btn-default" data-dismiss="modal">Nie</button>
  5. <?php
  6. while($r = mysql_fetch_assoc($wynik))
  7. {
  8. echo '<a href="list_cat.php?id=<?php echo $r['catid'].'&action=del'?>" class="btn btn-danger danger">Potwierdzam, usuń kategorię</a>';
  9. echo $r['catid'].'-'.$r['catname'];
  10. echo '<a data-href="list_cat.php?id='.$r['catid'].'&action=del" data-toggle="modal" data-target="#confirm-delete" href="#" >delete</a>';
  11. }
  12. ?>
  13. </div>
  14. </div>
  15. </div>
vieri_pl
Zerknij tutaj:
http://stackoverflow.com/questions/8982295...itter-bootstrap
mirobor
Cytat(vieri_pl @ 9.02.2015, 22:56:24 ) *

Tak, czytałem to. Ale problem polega na zmiennych z pętli. Pewnie mógłbym zamknąć kod modala w pętli, ale chyba nie będzie to wydajne rozwiązanie... chyba, że czegoś nie łapie...
Dodam tylko, że pętla generuje $catid dla każdego wiersza, a kod modala mam jeden.
ms
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.