Witam, Czy istnieje polecenie MySQL, PHP które zaimportuje bazę która jest w katalogu na ftp ? Szukałem ale nic nie znalazłem. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
fklar
5.03.2015, 12:11:21
Jeśli masz dane zrzucone do pliku .sql to tam znajdują się zapytania, które wystarczy wykonać. Wczytaj plik w PHP (file, file_get_contents, fread itp.) a potem użyj mysql_query. Możesz też skorzystać z gotowego narzędzia BigDump - http://www.ozerov.de/bigdump/
I wyświetla się : Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in E:\XAMPP\htdocs\index.php on line 30
Tylko się zastanawiam jak to zrobić, ponieważ muszę utworzyć nową bazę więc połączenie typu $db = mysqli_connect('localhost', 'root', '', 'dbname'); nie może być.
A czy dało by radę tak zrobić przez SSH ? Tzn. PHP wysłało by polecenie do SSH i tam by się ta baza zaimportowała ? Idzie w ogóle tak zrobić ? Jeżeli chodzi o PHP+SSH jestem kompletnie zielony i nawet nie wiem jak by miało to wyglądać.
Aqu
5.03.2015, 13:58:26
Robisz połączenie bez tego ostatniego parametru, czyli nazwy bazy. Tworzy nową bazę za pomocą myqsli_query('CREATE DATABASE name'), a potem ją wybierasz przez mysqli_select_db
Gruchol
5.03.2015, 15:15:31
Aqu zrobiłem tak jak napisałeś jednak baza się nie importuje :/ Można zrobić takie coś ale przy pomocy PHP i SSH ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.